Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Lajos Tamás

Névjegy: Lajos Tamás
Születési dátum:
1992. 06. 24.
Központ: Csíkszereda
Korosztály: U8, U10, U12
Korábbi klubok: ISK Csíkszereda, Szabolcsi Jégsport Egyesület, Sapientia U23

Gyerekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása

Csíkszeredában születtem, így szinte egyértelmű, hogy az egyik sport, amit az ember kipróbál, az a jégkorong. A családban édesapám és bátyám is korongozott így én is beálltam a sorba. Sportcentrikus nevelésben volt részem, sok sportot próbáltam ki és sajátítottam el olyan szinten, hogy élvezni tudjam. A jégkorong mellett pél

Pályaív

Az aktív pályafutásom több okból sem sikerült túl hosszúra. Jéggel először 4-5 éves koromban kerültem kapcsolatba olyan megfontolásból, hogy előszőr tanuljak meg rendesen korcsolyázni. 2 évet műkorcsolyáztam, és utána álltam be jégkorongozni. Az ISK Csíkszereda utánpótlás-csapataiban játszottam egészen 2004-ig, utána Magyarországra kerültem, egy olyan régióba, ahol épp kialakulóban volt a hokiélet. Nyíregyházán folytattam, de itt már inkább hobbi-sport lett a hoki. Akkoriban még lett volna lehetőségem Debrecen, illetve Miskolc irányába venni az utam, mindkét helyen székely szakemberek is tagjai voltak a szakmai stábnak, de én akkor úgy döntöttem, hogy nem mozdulok tovább még egy újabb városba, így maradtam Nyíregyházán, ahol játszottam a korosztályos és felnőtt csapatban is, illetve segítettem népszerűsíteni a hokit.

Edzői hivatás

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Sport Karán edzői szakot végeztem, így csak az volt kérdéses, hogy melyik sportág lesz az, amiben kipróbálom magam edzőként. Leghamarabb jégkorongon belül adatott meg az esély a Székelyföldi Jégkorong Akadémia jóvoltából.

Edzőnek lenni számomra a következő három szót jelenti: tanulni, tanítani, nevelni.

Értékrend/filozófia

Egy játékról/sportról beszélünk, amit azért játszunk, hogy élvezzük. Ahhoz azonban, hogy olyan szinten űzzük, hogy élvezhető legyen, áldozatokat kell hozni, és keményen, pontosan dolgozni, persze mindezt a korosztálynak megfelelő módon tesszük.

Siker

A sportolóknak megteremteni a lehetőséget, a környezetet, a segítséget a megfelelő fejlődés érdekében. Látni, hogy mosolyogva fejlődnek a sportolók.

Bónusz

Hobbi: zene, autók, technológia, más sportok, túrázás, szerelés, barkácsolás
Kedvenc csapatok: New York Rangers, Washington Capitals, Jokerit Helsinki
Kedvenc játékosok: Nigel Dawes, Alexander Ovechkin, Steven Stamkos, Evgenii Dadonov
Legemlékezetesebb pillanat edzőként: Steaua București - Sapientia U23 4-5. A román felnőtt bajnokságban sikerült felülkerekedni Bukarest első számú csapatán.

 

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia