Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Kosz-Dobos Renáta

Névjegy: Kosz-Dobos Renáta
Születési dátum:
1990.04.16.
Központ: Felcsík SK
Korosztály: U8 és U10

Gyermekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása

Csíkszeredában születtem, Karcfalván nőttem fel, és Csíkszentdomokoson élek. Karcfalván jártam iskolában, ahol édesapám volt a testnevelő, korán a sportélet irányába irányított, és már második osztályos koromban kezdtem kézilabdázni, amit mai napig folytatok amatőr szinten. Mivel az iskola udvarán volt hokipálya, minden gyermek megtanult korcsolyázni a testnevelés órákon vagy jégkorongedzéseken, így én is már óvodás korom óta csúszkálok a jégen. Sokat köszönhetek a testnevelő tanáromnak, édesapámnak, mert megszerettette a sportot.

Pályaív

A sportolói pályám a karcfalvi iskolában gyerekként elkezdődött, mert itt szerettem meg sportolni. Karcfalván építettek nyitott műjégpályát, és lányokat toboroztak a hokicsapatba, aminek én is tagja lettem. Jelenleg le vagyok igazolva a Csíkszereda Sportklub lánycsapatába. Rendelkezem jégkorongoktató igazolvánnyal.

Edzői hivatás

Mivel nem rendelkezem nagy tapasztalattal az edzői munka terén, szeretném, hogy minél több gyermek sportoljon. A célom, megszerettetni a jégkorongot, nevelni, jó közösséget kovácsolni a csapatból, és sikerekhez segíteni őket hokisként.

Értékrend/filozófia

Legfontosabb edzőként, hogy a legtöbb gyermeknek tudjam átadni a mozgás és sportolás iránti szeretetet.

Siker

A legnagyobb siker az utánpótlás szinten, amikor nagyon sok gyermeket látunk edzéseken, és látjuk, hogy lelkesen dolgoznak, szeretik, amit csinálnak, és elfáradtak, de mosoly van az arcukon.

Bónusz

Hobbi: Zene
Kedvenc csapatok: Csíkszeredai Sportklub 
Legemlékezetesebb pillanat edzőként:
Amikor első alkalommal lehetőséget kaptam, hogy a két lányomnak edzője legyek, és édesapám vezetőedzőként irányította a munkát.

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia