Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Zsúfolt hete lesz az egyik legnépesebb korosztálynak
2018-12-10
 

A székelyföldi Jégkorong Akadémia a magyar bajnoki kiírás két lekisebb korcsoportjában versenyezteti a legtöbb sportolót. Az U12-es mellett az U14-es anyaországi pontvadászatban is jelen vagyunk három csapattal. Ezen a héten mind az A, mind a B bajnokságban szereplő együtteseinkért szoríthatunk.

Az A csoportban játszó SZJA 2005 némiképpen kényelmesebb helyzetben van, ugyanis a szabályzat értelmében hazai pályán is játszhat mérkőzéseket, így kevésbé zsúfolt a programjuk, a találkozók között több idejük marad a felkészülésre és a regenerációra. Ennek megfelelően az utóbbi fordulókban sikerült figyelemre méltó eredményeket elérniük. A divízió legerősebb gárdái közül a Vasast és a MAC Budapestet is legyőzték a Felcsíki Műjégpályán. Szombaton és vasárnap a Debreceni Hoki Klub és a DVTK Jegesmedvék vendégeskednek majd Karcfalván, akik közvetlenül előttünk helyezkednek el a tabellán.

A B bajnokság középső csoportjában a korosztály elsőéveseiből álló SZJA 2006, csakúgy, mint a keleten játszó SZJA igen megterhelő időszak elé néz, ugyanis az előbbi öt, az utóbbi hat alkalommal lép pályára pihenőnap nélkül.

Az SZJA 2006 ugyanazokkal az ellenfelekkel játszik, mint az első magyarországi túrája során. Akkor az előzetesen is nehéznek tűnő MAC Budapest B és Újpest B elleni találkozókat leszámítva mindig győztesen hagyta el a játékteret. Ez a két ellenfél most is nehéz és kiszámíthatatlan lesz. A csapatot Kernászt Hubával közösen irányító Antal Zsolt szerint a MAC és az UTE is azért jelent különösen nagy kihívást, mert az A csapatuk nem játszik ezeken a napokon, így rendszeresen szerepeltetni tudnak néhány idősebb, tapasztaltabb játékost is, akik általában el szokták dönteni a mérkőzést. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy ezek az összecsapások igazán hasznosak a gyerekek fejlődése szempontjából.

„Ilyen kaliberű mérkőzés sok kell, ezek mind nagyon jó hatással vannak a játékosokra. A mérkőzésből tanul igazán a gyermek, edzésen mindenki megtesz mindent, tisztességesen dolgozik, de ilyen meccsekre van szükség ahhoz, hogy elégséges tapasztalat halmozódjon fel” – nyilatkozta Antal Zsolt.

Az SZJA néven a B divízió keleti csoportjában szerepelő csapatunk csakúgy, mint most, a legutóbbi kiszállás során is hat mérkőzést játszott le, amelyek közül kettőt tudott megnyerni. Az ellenfelek most már ismerősek lesznek, tisztábban látszanak az erőviszonyok. A csapatot Gyenge Tamás és Gábor János vezeti. Előbbi elmondása szerint a novemberi kiszállás ugyan rámutatott a gyenge pontokra, például a korcsolyatechnika hiányosságaira, de közben mérkőzésről mérkőzésre szembetűnő volt a fejlődés is.

„A legutóbb lejátszott mérkőzések alapján úgy gondolom, hogy ezúttal hatból hármat sikerülhet megnyernünk. A Szegedet és Óbudát már akkor is legyőztük, most társulhat hozzájuk a DVTK Jegesmedvék is, ugyanakkor a Lehel HC csapatához is közelebb kerülhetünk” – tekintett előre Gyenge Tamás.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia