Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Visszatér hazájába az SZJA szakmai igazgatója
2020-07-23
 

Négy évig tartó közös munkát követően visszatér Kanadába a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakmai igazgatója, Del Pedrick, aki az intézmény 2016-os alapítása óta dolgozott a képzési stratégia megalkotásán. A kialakult járványhelyzet és az ezzel járó utazási korlátozások megnehezítették volna a közös munkát a tengerentúli szakemberrel.

Amikor 2016-ban elkezdődött a képzés a Székelyföldi Jégkorong Akadémián, szükség volt egy olyan szakmai vezetőre, aki egy igazán fejlett hokikultúrában szerzett tapasztalatokat, ezeket pedig gyakorlatba tudja ültetni egy kiterjedt utánpótlás-rendszer kialakításában. Del Pedrick személyében sikerült megtalálni a megfelelő jelöltet.

Mielőtt Karcfalvára érkezett volna, 10 éven keresztül a Notre Dame Egyetem Athol Murray kollégiumában oktatott és edzősködött. A szakmai igazgatót hamarosan a felesége, Carolyn is követte, aki később a sportolók fizikai felkészüléséért felelt. A házaspár Jenőfalván talált új otthonra, közvetlenségüknek és nyitottságuknak köszönhetően nagyon hamar megtalálták a helyüket a székelyföldi hokis közösségben, csakúgy, mint a felcsíki emberek között.

Az elmúlt években Del Pedrick irányításával sikerült lefektetni jónéhány olyan szakmai alapelvet, amelyekre hosszabb távon is épülni fog az akadémiai képzés. Az ő példája változást hozott a székelyföldi jégkorongmozgalom tagjainak a gondolkodásmódjában is. Felszabadult, örömteli, de koncentrált munkát és folyamatos fejlődést várt el mindenkitől.

Amellett, hogy technikai igazgatóként tevékenykedett, időről időre vállalt egy-egy korosztályt, amelyre nagyobb figyelmet fordított. Irányította például az SZJA U14-es együttesét, de a legutóbbi szezonban egyetemista csapatunknak, a Sapientia U23-nak volt a vezetőedzője Antal Istvánnal együtt.

Köszönjük Del és Carolyn Pedricknek a székely jégkorongért, az SZJA fejlődéséért végzett munkájukat! Sok sikert és örömet kívánunk a következő állomáshelyükön!

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia