Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Véget ért az U18-as kvalifikáció
2019-10-21
 

Harmadik kiszállásáról is hazatért a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as együttese. A kvalifikáció során a csapat játéka folyamatosan fejlődött, és az eredményekkel sem lehetnek elégedetlenek az edzők. Az utolsó kiszállás előtt volt esély a legjobb öt csapat közé kerülésre, azonban ehhez verni kellett volna a tavalyi döntősök egyikét. Ez nem sikerült, viszont így is bíztató helyzetből várhatják a folytatást a fiúk.

Két kimondottan nehéz, és két középmezőnyhöz tartozó ellenféllel találkoztak Györgypál Tamás és Todor Krisztián tanítványai az elmúlt hét folyamán. Az már indulás előtt látszott, hogy az első öt helyezettből álló csoportba akkor fognak biztosan bekerülni, ha a tavalyi bajnokot vagy az ezüstérmest sikerül legyőzni, és a két könnyebbnek ígérkező mérkőzésen összejön a maximális pontszám.

A végeredmények csak részben alakultak így, ugyanis az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a MAC Budapest is, ha csak egy góllal is, de győzni tudott, a Győr és a Fradi ellen viszont nagyon hamar saját javukra fordították a meccseket az SZJA-s fiúk, és magabiztosan begyűjtötték a pontokat.

13 kvalifikációs mérkőzés után végül 2 pont választotta csak el a Székelyföldi Jégkorong Akadémia csapatát attól, hogy a legerősebb értékcsoportban folytassa a küzdelmeket. A bajnokság lebonyolítása szerint a 6-10. helyezettek közül is be lehet jutni a rájátszásba, ehhez a csoport első helyén kellene végezni.

Az U18-as bajnokságban ugyanis a három csoportban egy-egy oda-vissza kört játszanak a csapatok, ezt követően a legerősebb csoport első két helyezettje automatikusan az elődöntőbe jut, a 4-5. helyezett egymással küzd a továbbjutásért, a harmadik helyezett pedig az SZJA-s csoport első helyezettjével találkozik. Fegyelmezett és kiegyensúlyozott teljesítmény mellett minden adott tehát, hogy rájátszásba jussanak a mieink, ugyanis a csoportellenfeleikkel a kvalifikáció során többnyire jó eredményt értek el.

Todor Krisztián edző mindezek fényében elégedetten nyilatkozott a csapat helyzetéről.

„Az első két találkozón a Fehérvár és a MAC ellen egy-egy góllal kaptunk ki, de nagyon jó meccs volt mindkettő, apró hibák döntöttek csak, játékban nem volt szembetűnő a különbség a csapatok között. Decemberben és januárban újabb két kiszállás következik, összesen nyolc mérkőzés, és ezeken esélyünk van csatlakozni az első ötöshöz. Képesek vagyunk rá, úgy állunk hozzá, hogy megnyerjük minden meccsünket, és ott leszünk.”

Eredmények:

MAC Budapest – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 3-2

Gólszerzőink: György Szilárd és Farkas Dávid.

Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 4-3

Gólszerzőink: Győrffy Szilárd, Antal László és Benedek Tamás.

GYŐRI NEMAK DANA ETO HC – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 1-6

Gólszerzőink: István Sándor, Bartis István, Benedek Tamás, Márton Botond (2) és Győrffy Szilárd.

FTC-Telekom – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2-8

Gólszerzőink: Banceanu Levente, Győrffy Szilárd (2), Benedek Tamás, Antal László (2), Márton Botond és Szilveszter Szilárd.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia