Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Újabb román bajnokikat játszik a Sapientia U23 - Márk Róberttel beszélgettünk
2021-01-15
 

A decemberi Románia Kupát követően egy kevésbé eseménydús időszak következett az egyetemista csapat életében. Az év utolsó napjaira még két Brassó elleni mérkőzést váratlanul beidőzítettek, de a megszokott meccsrutinhoz most térnek vissza a fiúk. Két alkalommal a Galac, majd két alkalommal a Steaua otthonában lép pályára Jens Brändström együttese.

Január 15-én 18.30-tól, 16-án pedig 11 órától játszik ismét bajnoki meccseket a Sapientia U23 a Galac otthonában. A következő hétvégén újabb izgalmas találkozókra kerül sor, akkor Brassóban a Steaua vár az egyetemistákra. Az előttünk álló időszak kihívásairól és az új évről a csapatkapitánnyal, Márk Róberttel beszélgettünk.


Legutóbb a Románia Kupa miatt szerepeltetek Galacon. Hogy értékeled azt a tornát? Milyen volt az egyes mérkőzéseken mutatott teljesítményetek?

A Románia Kupa összeségében egy jó tapasztalat volt számunkra, mivel az előző évben nem vettünk részt, így egy másfajta légkört tapasztalhattunk meg. A jég minősége hagyott kívánnivalót maga után. Szerintem a hazaiakon kívül minden egyes csapatnak plusz kihívást jelentett, ami kissé nehezebbé tette az egész tornán való szereplést. Az első mérkőzésen a Galac ellen egy kissé meglepődtünk, mivel a hazai csapat nagyon erősen kezdett, és sokkal jobban jöttek ki, mint az azt megelőző meccseken. A Csíkszereda ellen a második percben gólt tudtunk szerezni, és ezt az eredményt 10 percen keresztül meg is tartottuk, de aztán kijött a két csapat közötti különbség. Az utolsó, Steaua elleni mérkőzésen nagyon jól játszottunk véleményem szerint. Egy szoros találkozó volt, és csak a végén sikerült győznie az ellenfélnek. Több szerencséjük volt, ezen múlt.

A Románia Kupa után ugyan volt két váratlan Brassó elleni meccs, de azt leszámítva hosszú ideig nem játszottatok. Mivel telt ez az időszak a csapat számára?

Az ünnepek alatt a csapatnak volt lehetősége a pihenésre is, kaptunk szabadidőt erre a célra. A két brassói találkozó után 30-án egy mókás mérkőzéssel zártuk az évet a szakmai stáb ellen, ami nagyon jó hangulatban zajlott, és egészen a büntetőlövésekig ment el. Január 4-én kezdődtek el az edzések, és azóta teljes gőzzel készül a csapat a következő megmérettetésekre.

Galaccal már többször is találkoztatok a szezon során. Volt meccs, amikor hosszabb időszakokra fel tudtatok nőni a rutinosabb csapat szintjére. Mi kell ahhoz, hogy most is jó meccseket játsszatok ellenük?

A soron következő két Galaci meccsen a legfontosabb szerintem az lesz, hogy bízzunk magunkban, ne tiszteljük túlzottan őket, és mivel fiatal csapat vagyunk, nagyon sokat kell korcsolyáznunk, mindig rajtuk kell lennünk. Szerintem így sikerül újabb jó eredményeket elérni, és minél inkább felnőni hozzájuk.

Jövő hétvégén a Steaua lesz az ellenfél, akivel talán a legemlékezetesebb meccseket játszottátok ebben a szezonban. Mit vársz az újabb találkozásoktól?

Természetesen azt szeretném, ha mindenki beleadna mindent, és két jó mérkőzésen legyőznénk a katona csapatot.

2020 nem volt egy könnyű időszak. A saját karriered és a Sapientia U23 fejlődése szempontjából hogyan értékeled a mögöttünk hagyott évet?

2020 rendhagyó év volt minden tekintetben. Nagyon sok időnk volt edzeni és készülni a mérkőzésekre, csak sajnos ezek sok esetben elmaradtak, ami gyakran szült feszültséget a csapaton belül. Szerintem ennek is megvan a maga előnye, mert sokat javult a játékunk, ami az eredményeken is látszik.

Bízom benne, hogy 2021 jobb év lesz a sport szempontjából. Remélem, hogy amiért edzéseken keményen megdolgozunk, azt majd mérkőzéseken is felhasználhatjuk. 2021-ben is ugyanolyan komolyan és keményen fogom folytatni a munkát, mint eddig, és a lehető legtöbbet szeretnék fejlődni.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia