Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Túl az első nemzetközi túrán
2019-11-28
 

Fennállásának második évében máris nemzetközi porondon szerepel a Sapientia U23. Az európai egyetemista csapatokat tömörítő European University Hockey League (EUHL) keleti csoportjában éppen a napokban játszotta le első öt mérkőzését Del Pedrick és Antal István legénysége. A cseh, szlovák és magyarországi csapatokat felsorakoztató bajnokságban jól sikerült a bemutatkozás.

Az ifjúsági és felnőtt bajnoki tapasztalatok után végre a számukra legmegfelelőbb pontvadászatban is kipróbálhatták magukat a sapientiás fiúk. Azért különösen testhezálló az EUHL, mert ugyanazon értékek és filozófia mentén szerveződik, mint a Székelyföldi Jégkorong Akadémia és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem összefogából létrejött gárda.

Az EUHL-es csoportellenfelek, akikkel most megismerkedhettünk, szintén egyetemekhez kötődnek, és szándékuk szerint a profi felnőtt jégkorong előtti alapozást nyújtják a játékosoknak úgy, hogy közben a továbbtanulásra is lehetőséget biztosítanak.

A mostani túrát rögtön a hatalmas múltra visszatekintő prágai Károly Egyetem legjobbjaival szemben kezdték a mieink. A meccs ugyan hazai győzelemmel zárult, de kevésen múlott, hogy nem sikerült döntetlenre menteni. Ezután Trencsénben győzelem következett, majd két Hokiklub Budapest elleni összecsapás, amelyekről a megszerezhető pontok felét hozta csak el a Sapientia. Az ötödik mérkőzésen aztán részben kiütközött a megfeszített program és a sok utazás hatása, ugyanis Besztercebányán nem jött össze a pontszerzés.

A csapatot Del Pedrickkel együtt vezetőedzőként irányító Antal István szerint egy olyan bajnokságban kezdhették meg a versenyzést, ahol valóban versenyképesek tudnak lenni, hiszen a játék sebessége magas, viszont nincsenek olyan fizikális hátrányosságai a csapatnak, mint mondjuk a román felnőtt bajnokságban. Igaz a Sapientia U23 az EUHL mezőnyében is az egyik legfiatalabbnak számít.

Nagyon sokszínű társaságba került a Sapi, ennek megfelelően nagyon más volt mindegyik mérkőzés. A vezetőedző a túra értékelése során ezért egyenként kitért az egyes összecsapásokra.

„Az első, prágai mérkőzésen egy jó csapattal találkoztunk, hiszen az egyéni képzésük kifejezetten erős, jól is játszottak, viszont úgy érzem, hogy az elején kissé meg voltunk illetődve, kellett egy kis idő, amíg bemelegedtünk. Ez a kezdeti bizonytalanság nagyjából a mérkőzésbe is került, de mindenképpen versenyképesek voltunk. Ezután a trencséni meccsen is visszafogottabbak voltunk az elején, de ez rövidebb ideig tartott, hamar beleálltunk a játékba, hittünk magunkban, a helyzetkihasználásunk is sokkal jobb volt, így sikerült megszerezni a győzelmet.

A Hokiklub Budapest elleni első találkozóra kicsit könnyelműen álltak fel a fiúk, ez egy viszonylag nagy arányú vezetést eredményezett az ellenfélnek, ezután pedig csak futottunk az eredmény után. Ennek megfelelően a negyedik meccsen, a visszavágón az elejétől fogva úgy játszottunk, ahogy kellett, 60 percen keresztül jégkorongoztunk, végig vezetve győztük le őket.

Az ötödik ellenfél a Besztercebánya volt, a mezőny legerősebb csapata. Profi rendezést, profi alapokon nyugvó légkört tapasztaltunk náluk. Itt már a sok utazás és zsúfolt program is kijött a fiúkon, de az első harmadban itt is érződött, hogy túlzottan tisztelik a tavalyi bajnokot. Kellett egy kis idő míg összekapták magukat, és elkezdtek hinni benne, hogy partiban lehetünk, ez a második és harmadik játékrészben már tükröződött is a teljesítményben” – nyilatkozta Antal István.

Eredmények:

HK Praha – Sapientia U23 4-2

Gladiators Trencin - Sapientia U23 4-7

Hokiklub Budapest - Sapientia U23 7-5

Sapientia U23 - Hokiklub Budapest 3-1

UMB Hockey Team Banska Bystrica - Sapientia U23 10-4

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia