Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Szintfelmérőn voltak U16-osaink
2024-04-30
 

Az elmúlt hétvégén Miskolcon játszott felkészülési mérkőzéseket a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16-os csapata. A március végén lezajlott próbajátékot követően nagyjából egy héttel ezelőtt találkozott ismét edzéskörülmények között az átalakult U16-os korosztály. Egy közös gyakorlást követően Magyarországra utazott, ahol a DHJ III. DVTK ICE HOCKEY CUP-on vettek részt. A cél az összerázódás, az aktuális állapot megismerése volt.

Hasznos és rengeteg pozitív tapasztalatot nyújtó versenyhétvégén vannak túl U16-osaink. Ugyanis Miskolcon egy színes nemzetközi mezőnyben gyakorolhattak. A mieinken kívül az IFK Helsinki, a DVTK Jegesmedvék Akadémia, a FEHA 19, az Alps Ice Academy, az Újpesti Jégkorong Akadémia, a Budapest Jégkorong Akadémia és a HC Kosice állt rajthoz.

Az aktuális helyzetnek megfelelően az SZJA eleinte nem játszott hatékonyan, azonban ez fokozatosan javult a torna előrehaladtával. A leglényegesebb szempont azonban az volt, hogy a beválogatott játékosok között elkezdjen kialakulni a kémia, megmutatkozzanak a jégen és azon kívüli jellemvonások. Ezen a téren pedig csupa pozitív tapasztalatról számolt be az edzői stáb.

A hazaérkezést követően Antal Norbert vezetőedző értékelt. Rajta kívül Szabó Dávid és Farkas Tamás kísérte el a csapatot.

„Egy nagyon jó színvonalú tornával kezdtünk, amin rengeteget tanulhattunk saját együttesünkről. Úgy mentünk oda, hogy szeretnénk kipróbálni magunkat éles helyzetben. Az első meccseken végig forgattuk a csapatot, cserélgettük a sorokat, és azt, hogy ki kap játéklehetőséget, ki pihen. Ennek eredményeként a bajnokság végére szépen összeállt a társaság” – kezdte a fiatal szakember.

„Kimondottan pozitív dinamikákat érzékeltünk a közösségen belül, ami bíztató a következő szezonra nézve. Összetartó társaság, de az egyének mentalitásával is maximálisan elégedettek vagyunk. Látszik a srácokon, hogy tudják, miért vannak itt, nem veszik fél vállról a helyzetet.”

„A jégen látottak alapján két területre igyekszünk fókuszálni a következő időszakban. Egyrészt fizikálisan kell előrelépnünk, másrészt a korong menedzselésében kell fejlődnünk. Az viszont egyértelműen látszott, hogy lesz akivel dolgozni, a fiúk nagyon nyitottak a tanácsokra, jól befogadják az új szempontokat, tanulni akarnak, jól edzhetők” – nyilatkozta Antal Norbert.

Az SZJA U16 május elején egy átfogó felmérésen esik majd át, ami sportorvosi vizsgálatot, erőnléti teszteket, teljesítménydiagnosztikai vizsgálatot is magába foglal. Ezt követően kezdődik a felkészülés a 2024-25-ös idényre.

Eredmények:

DVTK Jegesmedvék Akadémia - SZJA U16 3-1

Csapatunk gólját Nagy Ádám szerezte.

FEHA 19 - SZJA U16 4-0

SZJA U16 - IFK Helsinki 2-4

Csapatunk gólszerzői: Gidró Gergő és Bogyán Patrik

HC Kosice - SZJA U16 5-0

SZJA U16 - DVTK Jegesmedék Akadémia 6-3

Csapatunk gólszerzői: Gidró Gergő (3), Bogyán Patrik, Antal Csanád és Căsăneanu Adrian.

FEHA 19 - SZJA U16 2-1 (h.u.)

Csapatunk gólját Benedek Gergő szerezte.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia