Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Svéd vezetőedző a Sapientia U23 élén
2020-05-26
 

Jens Brändström veszi át az egyetemista csapatunk irányítását. A skandináv szakember az előző szezonban az Erste Ligában szereplő Hokiklub Budapest felkészítéséért felelt, előtte hazájában és Norvégiában dolgozott. A magyarországi munka során szerzett helyismeretén túl az is a kinevezése mellett szólt, hogy jelentős tapasztalatot gyűjtött hasonló összetételű csapatoknál.

A Sapientia U23 fennállásának első idényét finn edzővel játszotta le, a másodikban kanadai-székely páros irányította, a harmadik évadnak pedig egy svéd szakemberrel vág neki. Jens Brändström jelenleg még Budapesten tartózkodik, de nagy lelkesedéssel mesélt arról, hogy milyen várakozásokkal, célokkal érkezik hamarosan Székelyföldre.

„Amikor a szakmai igazgató bemutatta nekem az akadémia vízióját, kimondottan izgalmasnak találtam. Gondolkodtam, mivel tudnék hozzájárulni ehhez, hogyan tudnám segíteni a játékosokat, hogy minél többet fejlődjenek a következő szezon során. Ez volt az, ami felkeltette az érdeklődésem. Közben azt éreztem, hogy sikerült kellőképpen megismernem az itteni jégkorongéletet, ezért szerettem volna itt folytatni” – kezdte a vezetőedző.

A következő szezonban egyértelműen profizmusra és kiváló együttműködésre számít, mert ez ad lökést a fiúknak, így tudnak minden nap valami újat tanulni. Bemutatkozójából kiderült, milyen elvek határozzák meg a jégkorongról és általában a sportról való gondolkodását.

„Az edzői filozófiám, amit érvényesíteni akarok, nagyon röviden összefoglalható: kemény munka és szenvedély. Gyors hokit szeretnék játszani, úgy, hogy közben az ügyesség, a technikai készségek is maximálisan érvényesülni tudjanak. A svéd stílust próbálom minél inkább alkalmazni.”

A sapientiás fiúk sajátos helyzetben vannak, hiszen a profi jégkorong küszöbén állnak, és szeretnének belépni oda. Brändström korábbi állomáshelyein gyűjtött tudása ebben különösen nagy segítségükre lehet.

„Az Erste Ligában, Svédországban és Norvégiában is dolgoztam hasonló helyzetben lévő játékosokkal, ami elég sok értékes tapasztalattal járt. Először is minden játékosnak meg kell értenie, hogy a legnagyobb erény az akarat és az elkötelezettség. Hogyha nem dolgozol keményen, valaki más el fogja végezni a szükséges munkát, és a helyedre fog lépni. Nagy hangsúlyt fogunk fektetni a technikai készségek fejlesztésére. Ugyanakkor azt is szeretném, ha a játékosaim átlátnák a teljes képet, ezért igazán magas szintű taktikai felkészítést igyekszem nekik biztosítani” – tekintett előre a vezetőedző.


Fotó: Somogyi Viktor

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia