Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Róth Zoltán: „Célom, hogy egy felnőtt csapatban játszhassak”
2021-01-22
 

Kiváló szezonkezdésen van túl a Sapientia U23 csatára, Róth Zoltán. Volt, hogy vezette a kanadai táblázatot a felnőttek mezőnyében, de jelenleg is a legjobb tíz között található a neve. Az aktuális jó formáért keményen megdolgozott az előszezonban, de továbbra is ugyanilyen elszántsággal megy előre, hiszen néhány éven belül felnőtt csapatba szeretne játszani. A december 22-én és 23-án 18, illetve 16 órától kezdődő Steaua – Sapientia U23 beharangozójaként Róth Zoltánnal beszélgettünk.


Második szezonodat töltöd a Sapientia U23-nál. Saját magad, illetve a csapat egésze szempontjából hogy ítéled meg a jelenleg futó idényt az előzőhöz képest?

Minden csapat számára egy különleges helyzet az idei a vírus miatt. A legnehezebb talán az, hogy semmit sem lehet tudni előre, hiszen akármelyik percben változhat a programunk, és ehhez alkalmazkodnunk kell. Tavalyhoz képest sajnos kevesebb meccsünk van, mert nem indult el az egyetemi bajnokság sem, de ebből kell kihozni a maximumot.

Volt pillanat, amikor vezetted a román bajnoki ponttáblázatot. Most is előkelő helyen állsz ebben az összevetésben. Mi kellett ahhoz, hogy idén ilyen kiugró teljesítményre legyél képes? Hogyan éled meg az egyéni sikereidet?

Úgy érzem, hogy sikerült nyáron jól felkészülnöm fizikálisan. Sokat köszönhetek a sortársaimnak is, hiszen rengetegszer kiszolgáltak a meccseken. Nyilván nagyon jó érzés, és több motivációt ad a szezon hátralévő részére.

Az eredményes támadójátékodnak köszönhetően változott-e a csapaton belüli szereped, helyed? Több felelősséget vállalsz a pályán, többet várnak tőled a társaid?

Érzésem szerint nem változott a csapaton belül a helyem. Próbálom a tőlem telhető legtöbbet megtenni a csapatért, és ha úgy alakul, vezére lenni a csapatnak.

A 2020-21-es idény úgy egyénileg, mint csapatszinten rengeteg pozitívumot tartogatott mostanáig. Mik a céljaid a szezon hátralévő részére, hát a következő 2-3 idény tekintetében?

Szeretném a legtöbbet kihozni magamból a szezon hátralevő felében, és segíteni a csapatot. Ami a következő 2-3 szezont illeti, mindenképp az a célom, hogy egy felnőtt csapatban játszhassak.

A Steaua lesz a következő ellenfél. Egyszer legyőztétek, egyszer megszorongattátok. Milyen most a csapaton belüli hangulat, milyen a srácok formája? Sikerülhet újabb bravúros meccseket játszani?

Csapaton belül remek hangulat van, mindenki készül a következő 2 meccsünkre a Steaua ellen. Jó játékkal és kellő odafigyeléssel sikerülhet újra győznünk.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia