Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Öt mérkőzés, öt győzelem az alapszakasz mérlege
2019-11-04
 

Az elmúlt héten zajlott az U16-os magyar bajnokság alapszakasza, amelyben két csapatunk is megmérettette magát. Mindkettő a B bajnokságba kapott besorolást, de egyik gárda kategorikusan bizonyította, hogy a legjobbak közt a helye, hiszen minden mérkőzését magabiztosan nyerte. A jó eredményeknek köszönhetően a középszakaszban már A csoportos ellenfelekkel is találkoznak Sille Tamás és Todor Krisztián tanítványai, ahol arra is esélyük lesz, hogy bejussanak rájátszásba.

A B bajnokság csapatait az alapszakasz előtt hatos csoportokra osztották, amelyekben egy-egy kört bonyolítottak le. Az itt szerzett pontok alapján készült egy összesített tabella a 18 csapatból. Az első négy helyezett a középszakaszban az A bajnokság 7-8. helyezettjével kiegészülve azért küzd majd, hogy bejusson a rájátszásba.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 maximális pontszámmal és +41-es gólkülönbséggel összesítettben a második helyen végzett a MAC Budapest mögött, így esélyt kap, hogy a következő körben rájátszást érő helyen végezzen.

Sille Tamás vezetőedző elégedett volt az alapszakasz során látottakkal, ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a csoportellenfelek közül nagyon kiemelkedett az SZJA U16, ami bebizonyította, hogy egyértelműen az A bajnokság gárdái közt lenne a helye.

„A fiúkat végig ösztönöztük, elvártuk tőlük az alapvető taktikai elemek betartását, viszont mivel magasabb játékerőt képviselt a csapatunk, ezért még mindig nem mutatkozott meg, hogy milyen potenciál van ebben a társaságban. Egyetlen ellenfelet sem néztünk le, egyetlen meccset sem vettünk félvállról, így minden találkozó hasznos tanulási lehetőséget jelentett, amikor is különböző játékelemeket tudtunk élesben gyakorolni. Az egyik legfontosabb hozadéka ennek a hétnek, hogy együtt töltöttünk hat napot, jobban megismertük egymást, csapatépítő programokat is szerveztünk, igyekeztünk odafigyelni, hogy jégen kívül is fejlődni tudjanak a srácok” – nyilatkozta Sille.

A Gál Sándor és Bács Lóránt vezette Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 egy győzelmet gyűjtött csak be, pedig egy mérkőzést leszámítva minden összecsapása kiegyenlített, szoros eredményt hozott.

Eredmények:

Debreceni Hoki Klub B – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 1-13

Gólszerzőink: Sántha Deák Előd, Kovács Előd, Fülöp Norbert (2), Bereczky Ákos (2), Both Alpár, Kernászt Máté, Ördög Roland (2), Antal Csongor, Süket Bálint és Kozma Gergő.

MAC Budapest B – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 1-7

Gólszerzőink: Fülöp Norbert (3), Nyisztor Ákos, Süket Bálint, Bârsan Rezső és Barabás Benjamin.

FTC-Telekom – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 0-7

Gólszerzőink: Kernászt Máté, Barabás Benjamin, Bartis István Adorján, Ördög Roland (3), és Antal Csongor.

UTE B – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 0-8

Gólszerzőink: Antal Csongor, Fülöp Norbert, Kernászt Máté, Kozma Gergő, Fülöp Norbert, Süket Bálint, Bârsan Rezső és Nyisztor Ákos.

DVTK Jegesmedvék B – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16 1-9

Gólszerzőink: Kernászt Máté (2), Kozma Gergő, Ördög Roland (2), Antal Csongor, Bartis István Adorján, Nyika József és Nyisztor Ákos.

OHA B - Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 1-3

Gólszerzőink: Szabó Zakariás, Mondics Milán és Bege Péter.

Sportország SC – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 5-2

Gólszerzőink: Bende Áron és Szopos Böjte Szabolcs.

MAC Budapest – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 8-0

PHC – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 4-2

Gólszerzőink: Haim-Brassai Márk és Fehér Csanád.

Lehel HC – Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15 6-5

Gólszerzőink: László Balázs (2), Józsa Artúr, Bege Péter és Mondics Milán.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia