Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Motiválóan hatnak a nemzetközi érmek
2019-04-12
 

Véget ért a Székelyföldi Jégkorong Akadémia együttesei számára a Csehországban megrendezett Easter Cup. Összesen hat csapatunk vett részt a különböző korosztályos bajnokságokon. Mindegyik társaság nagyon jól szerepelt, a pozitív eredményeket mégis az U15-ösök és az U16-osok koronázták meg, akik bronz-, illetve aranyéremmel tértek haza három sikeres versenynapot követően.

A jégkorongszezon végéhez közeledve kiemelt jelentőséggel bírt a Mostban és Bílinában szervezett Easter Cup, hiszen a magyar bajnoki meccsek megritkulásával és befejeződésével egyidőben új kihívások elé állította a játékosainkat. Ugyanakkor olyan versenyhelyzetet teremtett, amely a résztvevő hokinemzetek miatt is garanciát jelentett a fejlődésre.

Mind az SZJA 2003, mind az SZJA 2004 kiváló színvonalú seregszemle részese lehetett, ugyanis az előbbiek cseh, holland és belga, utóbbiak cseh, holland és dán ellenfelekkel néztek szembe.

Az SZJA 2003 minden mérkőzését megnyerve menetelt egészen a döntőig, ahol a kiemelkedő fizikai adottságokkal rendelkező holland Talent Teamet múlta felül 6-3 arányban.

A győztes együttest Bán-Széll István vezényelte a torna során, aki komoly fegyverténynek tartja ezt a eredményt.

„Nagyon kemény tornán vagyunk túl, ahol hasonló felkészültségű csapatok alkották a mezőnyt, minden mérkőzésen meg kellett küzdeni a győzelemért. A fiúk úgy a döntőben, mint a bajnokság többi részében nagyon-nagyon jól játszottak, harcosak voltak, a hullámvölgyeken gyorsan túlléptek.

Látszott, hogy nagyon össze van rázva a csapat. Mi a torna előtt csak három edzést tartottunk így együtt, ami alatt nagy dolgokat nem lehet csinálni már, viszont az edzőik, Antal István ès Gál Sándor kiváló munkát végeztek, úgyhogy ez elsősorban az ő érdemük” – értékelt Bán-Széll István.

A 2004-es születésű gárda teljesítménye szintén elégedettségre ad okot, hiszen egy rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyben versenyzett, ahol nagyon szoros, egygólos vereségek és győzelmek vezettek a dobogó harmadik fokáig.

A kisebbeket Molnár Szabolcs edző irányította, aki főként a torna hatásait, pozitív következményeit tartja értékesnek.

„Úgy gondolom, hogy mindenképpen nagyon tanulságos volt ez a torna, aki kijutott, az csak tanult ebből a három napból. Erős, szoros mérkőzéseket játszottunk. Minden találkozón nagyon apró dolgok döntöttek, ami azt mutatja, hogy egy színvonalas mezőnyben partnerei tudtunk lenni a külföldi csapatoknak. Nyilván egy kis szerencsével előrébb is végezhettünk volna, viszont néhány meccsen olyan dolgok döntöttek, amelyeken a jövőben tudunk majd javítani. A leginkább szembetűnő hibánk az volt, hogy sok büntetőpercet kaptunk, ami hosszú távon éreztette a hatását – tekintett vissza Molnár Szabolcs.

Az Easter Cupon a székelyföldi jégkorongozók jónéhány egyéni elismerésnek is örvendhettek, ugyanis az U16-os torna pontkirálya Kedves Tamás lett 7 ponttal (6 gól, 1 assziszt). Hozzá hasonlóan 7 pontot szerzett Győrffy Szilárd is (3 gól, 4 assziszt), őket követte Márton Botond (5 gól, 1 assziszt) és Máthé Csongor (2 gól, 4 assziszt) 6-6 ponttal.

A torna legjobb csatárának Márton Botondot választották.

Az ügyességi versenyeken a legjobb büntetőlövőnek Győrffy Szilárd bizonyult.

Az U15-ös torna legjobb hátvédje pedig György Róbert lett.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia