Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Minden meccsen győzni akar az SZJA 2004
2019-01-26
 

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia idén az U16-os magyar bajnokságban két csapatot versenyeztet. A tizenhat éves játékosokból álló együttes, az SZJA 2003-ISK Csíkszereda az A csoportból kvalifikálta magát a rájátszásba. Az egy év hátránnyal induló SZJA 2004 tagjai nagyon jól kezdték a szezont, de végül nem sikerült a B csoportból odaérni a rájátszást érő helyekre. A középszakaszban a cél, hogy minden mérkőzésen nyerni tudjanak.

Nagy reményekkel és biztató játékkal indult a 2018-2019-es magyar bajnoki szezon az SZJA 2004 számára, hiszen a selejtező során nagyon közel kerültek ahhoz, hogy a korosztály elsőéveseiként bekerüljenek a bajnokság legjobb nyolc csapata közé. Az alapszakaszban pedig az volt a cél, hogy olyan helyezést vívjanak ki maguknak, amely esélyt ad a rájátszás elérésére.

A hullámzó teljesítmény és a nehezebb kiszállások miatt a középszakasz kezdetére már nem maradt esély a rájátszás elérésére, de a következőkben is értékes pontokat lehet gyűjteni a minél kedvezőbb helyezés megszerzéséért.

Antal Előd, a csapat vezetőedzője a mostani túra előtt összegezte a szezon első felének tapasztalatait és igyekezett azonosítani azokat a tényezőket, amelyek miatt az elért eredmények nincsenek összhangban a csapat valódi tudásával.

„Az alapszakasz egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy terveztük, szoros meccseken, különböző hibák miatt sok pontot veszítettünk el. Tizenöt évesen a játékosok éppen egy olyan korban vannak, amikor nagyon hullámzó a teljesítményük. Nincsnek még kialakulva a vezéregyéniségek, akik egy-egy hullámvölgyből rendszeresen ki tudnák emelni a csapatot. A kapusaink is egyes mérkőzéseken parádésan védtek, máskor jóval a tudásuk alatt teljesítettek. Vagyis nagyon összetett a kérdés, sok apró dolog közrejátszott, viszont ami teljesen nyilvánvaló, hogy ez a csapat sokkal többre képes, mint amit az alapszakasz végeredménye mutat” – értékelt Antal Előd.

Az egyenetlen teljesítményre két olyan példát is felhozott az edző, amelyek jól mutatják, hogy a játékosok készségei és játéktudása nem ad okot aggodalomra, csupán a versenyhelyzetek kiegyensúlyozottabb kezelését kellene megtanulniuk. Az egyik ilyen mérkőzésen az Újpest otthonában végig támadva, helyzeteket kidolgozva sem jött össze a gólszerzés, egy másik alkalommal pedig úgy sikerült kapott gól nélkül lehozni Debrecenben a meccset, hogy ötvenkétszer lőtt az ellenfél kapura.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia