Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Magyarország és Románia válogatottja is számít az SZJA játékosaira
2022-11-08
 

A nemzetközi szünet alatt is lesz kinek szorítaniuk a székelyföldi jégkorong kedvelőinek, ugyanis számos válogatott programban érdekeltek lesznek az SZJA sportolói a különböző korosztályokban. Az U15-ös és U16-os játékosok a magyar címeres mezt ölthetik magukra, az U20-asok pedig külföldi barátságos túrán vesznek részt Románia színeiben.

Az utóbbi időben egyre többször, egyre gyakrabban kerül sor olyan válogatott eseményekre, amelyeken néhány SZJA-s játékos is jelen van. Románia különböző korosztályos válogatottjainak gerincét korábban is székely hokisok adták, de nagy büszkeség, hogy az anyaországban is odafigyelnek a mieink fejlődésére.

Az U16-os magyar válogatottal legutóbb augusztus végén gyakoroltak SZJA-s jégkorongozók. Akkor Molnár Máté, Mic Ádám és Szekeres Róbert kapott bizonyítási lehetőséget. A mutatott teljesítményük valószínűleg meggyőzte a szakmai stábot, ugyanis ismét meghívót küldtek nekik, sőt Márton Tamás is velük tarthatott volna, azonban utóbbi mellett Mic Ádám és Molnár Máté is sérülés, illetve betegség miatt kénytelen távol maradni. A Szlovénia, Ausztria és Olaszország elleni mérkőzésekre készülő keretében végül Szekeres Róbert és Ágoston Tamás kapott helyet.

Az U15-ös magyar válogatott szerdától péntekig Óbudán táborozik, majd egy keretszűkítést követően Kufsteinba utazik, ahol Olaszországgal, a házigazda Ausztriával és a bajor tartományi válogatottal játszik. A Székelyföldi Jégkorong Akadémiát Péter Dávid, Csiki Balázs és Becze-Máthé László képviseli.

Ahogy már a legutóbbi kerethirdetést követően is beszámoltunk róla, Románia nemzeti együttese szintén nagy mértékben épít a Székelyföldi Jégkorong Akadémia neveltjeire. Az U20-as csapatba összesen 10 olyan jégkorongozót hívtak meg, aki jelenleg is az SZJA kötelékébe tartozik, másik öt játékos Erste-ligás csapatokban vagy külföldön játszik, de nálunk nevelkedett.

A Sapientia U23 jelenlegi játékosai közül nyolcan, Biró Nándor, István Sándor, Máthé Csongor, Adorján Koppány, Lázár Menyhért, Both Alpár, Kosza Kristóf és Márton Botond kapott meghívót. Az U18-as kiemelt csapatunkból Molnár Ákos és Szabó Tas utazhat a közelgő világbajnokság helyszínélül is szolgáló Kaunasba, ahol Litvánia, Észtország és Lengyelország ellen vívnak barátságos mérkőzéseket.

Program:

Magyarország U16

November 10. 19.00 Magyarország – Olaszország

November 11. 19.00 Magyarország – Szlovénia

November 12. 13.30 Magyarország – Ausztria

Magyarország U15

November 11. 19.30 Magyarország – Olaszország

November 12. 15.30 Magyarország – Ausztria

November 13. 12.00 Magyarország – Bajorország

Az U15-ösök mérkőzései ITT nézhetők élőben.

Románia U20

November 10. 15.00 Észtország – Románia

November 11. 15.00 Lengyelország – Románia

November 12. 19.15 Románia - Litvánia


Ne maradj le újdonságainkról! Iratkozz fel hírlevelünkre ITT!

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia