Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Közel volt az érem az U10-es nemzetközi tornán
2019-01-29
 

Az elmúlt hétvégén Budapesten, a MAC-HÍDÉPÍTŐ Carnival Hockey Cup nevet viselő nemzetközi tornán az U10-es korosztályunk két csapattal vett részt, amelyek az akadémia három különböző központjából származó játékosokból álltak. A rendkívül megterhelő és eseménydús két nap azon túl, hogy maradandó élményt nyújtott a résztvevőknek, szakmai szempontból is fontos eredményekkel járt.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia csapatai, amelyeket csak színek különböztettek meg a tornán, a magyarországi mellett horvát, szlovén, szerb, osztrák vagy éppen cseh utánpótlás-együttesekkel találkoztak.

Az A csoportban szereplő szürkék ugyan a legtöbb mérkőzésen jól játszottak, de az elődöntőhöz elégséges pontot nem sikerült összegyűjteniük. Ezzel szemben a kék csapat kiváló teljesítménye az eredményekben is megmutatkozott, ugyanis hét csapatot megelőzve csoportjuk élén végeztek. Ők a szombati játéknapon mind a hat mérkőzésüket megnyerték, ami azt is jelentette, hogy közel tizenhárom órát töltöttek a jégcsarnokban. Ez a teljesítmény nagyon sokat kivett a játékosokból, aminek következtében a torna második napján nagyon fáradtan érkezett a csapat az összecsapások helyszínére, néhány játékos pedig megfázással, lázzal is küzdött.

A nehézségek ellenére mindent megtettek, hogy bejussanak a döntőbe, de az Újpest jobbnak bizonyult. A bronzmeccsen olyan ellenféllel találkoztak, akit a csoportban már egyszer sikerült legyőzni, azonban ezúttal a fáradtság miatt nem tudták megismételni az előző napi teljesítményt.

A mérkőzések eredményei és a mutatott játék egyaránt sok sikerélményt nyújtott a gyerekeknek, de legalább ennyire fontos, hogy a torna egy képet adott arról, hogy a régió nagy hokiiskoláihoz képest hol a helye az SZJA U10-es korosztályának. A gyerekeket kísérő szakemberek bizakodva értékelték a látottakat.

A kék csapatot Gábor Jánossal közösen vezető Sprencz István azzal együtt, hogy a döntő nem jött össze, elégedett volt a játékosok teljesítményével, kitartásával.

„A gyerekek nagyon élvezték, közülük sokan most először voltak ehhez hasonló nemzetközi tornán. A szombat nagyon húzós volt, folyamatosan meccseket játszottak, a nap végére érződött, hogy a játékosok mind fizikailag, mind mentálisan kimerültek. A második napon a kapusunk mellett 2-3 mezőnyjátékos is lázzal küzdött, ami meglátszott a csapat teljesítményén, de az, hogy hét országból és tizenhat csapatból a legjobb négyben végeztünk, teljesen elfogadható eredménynek mondható” – elevenítette fel a torna tapasztalatait Sprencz.

A szürkéket Farkas Csabával együtt irányító Geréd András kiemelte, hogy fontos visszajelzéseket adott ez a torna számukra, elégtételt jelentett az eddigiekért, és motivációt nyújtott a jövőre nézve.

„Úgy gondolom, hogy az edzők és a gyerekek befektetett munkája jól megmutatkozott a torna során. Mindenki számára pozitív élmény volt, hiszen egy tökéletesen megszervezett, hét nemzet részvételével zajló tornán helyt tudtunk állni. A második napon kijött a fáradság, de összességében egy örömteli hétvége volt, mert az látszott, hogy rövid távon ugyan még sok tennivalónk van, de jó úton haladunk, és megfelelő az irány ahhoz, hogy hosszabb távon a kívánt eredményeket érjük el” – értékelt Geréd András.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia