Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Közel 700 gyerek volt jégen a hétvégén Karcfalván
2021-04-26
 

Gyerekzsivajtól volt hangos egész hétvégén a Felcsíki Műjégpálya, ugyanis péntek délutántól egészen vasárnap estig a Tavasz Kupa mezőnye vette birtokába a létesítményt. A nagyobb korosztályok egy héttel ezelőtt mérték össze az erejüket, most az U6-os, U8-as és U10-es csapatok gyűltek össze Székelyföld minden pontjáról.

Kivételesen sok kishokist sikerült megmozgatni az elmúlt hétvégén, ugyanis a Székelyföldi Jégkorong Akadémia mind a nyolc központjából érkeztek csapatok Felcsíkra.

Első napon az U6-osok mezőnyében 14 csapat jelentkezett. Szombaton az U8-asoknál 20 együttes állt jégre, vasárnap pedig 21 csapatnyi U10-es jégkorongozó ragadott botot. A korosztályokat több csoportra osztottuk, a beosztást pedig úgy készítettük el, hogy egyidőben csak egy csoport legyen a jégpályán.

A játék három keresztpályán zajlott eredményszámolás nélkül. Minden csapatot az edzőkön kívül egyetlen szülő kísérhetett. A járványhelyzet miatt az öltözőkbe, illetve az épületbe nézők, hozzátartozók nem léphettek be, ők a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Youtube-csatornáján követhették az eseményeket.

Nagyon fontos, hogy az idény végéhez közeledve sikerült megrendezni a Tavasz Kupát. Ezáltal a legkisebb korosztályok számára is úgy zárult ez a korlátozások miatt megcsonkított szezon, hogy találkoztak egymással, belekóstoltak a meccsek hangulatába, és érezték az elmúlt időszakban elvégzett munka eredményét.

Ugyanakkor a hétvégi torna azt is megmutatta, hogy milyen sok tehetséges, lelkes kishokis edződik Székelyföldön. Csak a legkisebb korosztályokban sikerült közel 700 gyereket elcsábítani Felcsíkra.

Érdemes külön kiemelni a marosvásárhelyi központunkat, amely mostanáig nehéz helyzetben volt a saját műjégpálya hiánya miatt. Február 14-én avattuk fel a sátortetős pályájukat, most pedig már 5 körülbelül 10 fős csapattal voltak jelen a Tavasz Kupán a legkisebb korosztályokban. Összesen pedig a kezdeti 20-30-ról jóval 100 fölé emelkedett a központ létszáma.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia