Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Kiválóan szerepeltek az U18-asok Magyarországon
2020-11-06
 

Megterhelő időszakon vannak túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia magyar bajnokságban szereplő U18-as játékosai, hiszen nyolc mérkőzést teljesítettek tizenegy nap leforgása alatt. A koronavírus miatt sűrű program szerint kellett játszaniuk, de ez a teljesítményükön nem igazán látszott meg, hiszen egyetlen szoros vereséget leszámítva minden meccsüket magabiztosan nyerték!

Megérte várni a kiutazásra, ugyanis kiváló teljesítménnyel kezdték U18-asaink a szezont, az eddig maximálisan megszerezhető 24 pontból 21-et sikerült begyűjteni. A magyar bajnokság kvalifikációs körében szerepeltek az utóbbi napokban, ahol hat mérkőzés vár még rájuk a legközelebbi túra alkalmával.

Jelenleg csoportjuk első helyén állnak Peter Bolin és Todor Krisztián tanítványai. Ezzel minden esélyük megvan, hogy a következő körben, vagyis az alapszakaszban csoportjuk felsőházában szerepeljenek majd. Az U18-as bajnokság jónéhány együttese az osztrák bázisú ICE Juniors League-ben is szerepel, ami egy meglehetősen összetett lebonyolítási rendszert eredményez. A következő köröket illetően tehát lehetetlen még számolgatni, de ha sikerül tartani a mostani kiszálláson tapasztalt formát, bízhatunk a jó szereplésben a szezon egészét tekintve.

Peter Bolin, a csapat vezetőedzője szerint a játékosok nagyon izgatottak voltak már a túra előtt, hiszen hosszas kihagyás után játszhattak újra tétmeccset. Ennek köszönhetően szükség volt néhány mérkőzésre, hogy elérjék a megfelelő intenzitást.

„A legelső ellenfeleink nem voltak különösen erősek. Ugyan megnyertük a mérkőzéseket, de voltak problémák a játékunkkal, sok területen kellett fejlődnünk, javítanunk. Az edzőtársammal, Todor Krisztiánnal örülünk viszont annak, hogy együtt előre tudtunk lépni a túra során, és a keményebb meccseken igazán jó hokit mutattunk.”

Továbbra is vannak elemek, amiken érdemes dolgozni, hogy még jobb eredményeket lehessen elérni. „Sajnálom, hogy Győr ellen nem tudtunk nyerni a hetedik meccsen. Mi voltunk az erősebb csapat azon a találkozón, de nem tudtuk elégszer a hálóba juttatni a korongot. Ezen kell még finomítani. Nyomás alatt is hideg fejjel, pontosan kell befejeznünk az akcióinkat” – értékelt a svéd szakember.


 Eredmények:

Sportország SC – SZJA 2-6

Gólszerzőink: Antal Csongor, Adorján Koppány (2), István Sándor, Both László és Kernászt Máté.

Lehel HC – SZJA 0-8

Csapatunk gólszerzői: Süket Bálint, Both Alpár, Lázár Menyhért, Both Péter, Bârsan Rezső, Bajkó Csongor, Antal Csongor és Banceanu Levente.

PHC – SZJA 3-4

Csapatunk gólszerzői: Nyisztor Ákos, Bajkó Csongor, Antal Csongor és Bârsan Rezső.

Dunaújvárosi Acélbikák – SZJA 0-7

Csaptunk gólszerzői: Antal Csongor (2), István Sándor, Nyisztor Ákos, Lázár Menyhért, Barabás Benjamin és Both Alpár.

Egerszegi Titánok – SZJA 1-7

Csapatunk gólszerzői: Banceanu Levente (3), Solymosi Tamás, Both Péter, Nyisztor Ákos és Kernászt Máté.

Egerszegi Titánok – SZJA 0-4

Csapatunk gólszerzői: Both Alpár, Antal Csongor, István Sándor és Barabás Benjamin.

Győri Nemak ETO HC – SZJA 2-1

Csapatunk gólját Both Alpár szerezte.

Sportország SC – SZJA 0-16

Csapatunk gólszerzői: Adorján Koppány, Máthé Csongor, Bajkó Csongor, Antal Csongor (2), Nyisztor Ákos, Kosza Kristóf, Banceanu Levente, Solymosi Tamás, Both Alpár, Süket Bálint (2), Bârsan Rezső (2), Bege Péter és Kernászt Máté.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia