Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Kibővült kerettel a bajnoki helyosztókon a Sapientia U23
2019-03-25
 

Ma délután megkezdi szereplését egyetemista csapatunk a román felnőtt bajnokság második körében, ahol a helyosztókra kerül sor. Az alapszakaszt hatodik helyen záró fiúk két-két mérkőzést játszanak a Steaua București és a Sportul Studențesc ellen. Ezeken az összecsapásokon dől el, hogy a rájátszásról lemaradó csapatok hányadik pozícióban zárják majd a pontvadászatot. Nemcsak az eredmények miatt lesznek érdekesek ezek a találkozók, hanem azért is, mert új játékosok bizonyíthatnak a Sapientia U23 mezében.

A szezon hajrájára fordulva a legidősebb korosztályos együttesünk esélyt kap, hogy javítson az alapszakaszban elért eredményén a felnőttek között. A fiúk a Steaua mögött és a Sportul előtt a hatodiként végeztek. Amennyiben a helyosztókon sikerül megismételni a néhány héttel ezelőtti bravúrt, és legyőzik a Steauát, úgy az ötödik pozícióban kerülhetnek közvetlenül a négy elődöntős mögé.

Ahhoz, hogy megtartsák a hatodik helyet, esetleg javítani is tudjanak rajta, természetesen hozniuk kell a Sportul Studențesc elleni meccseket, ugyanis a Steaua már lejátszotta velük a mérkőzéseit megszerezve mind a hat pontot.

A helyosztók találkozói ezen a héten zajlanak, hétfőn és kedden a Steaua, szombaton és vasárnap pedig a Sportul lesz az ellenfél. A megszerezhető pontoknál is fontosabb, hogy a következő mérkőzéseken a Felcsík SK U16-os játékosai közül öten is bemutatkozhatnak a felnőttek között. Hasonló helyzetben minden központ a helyi felnőtt csapatba küldi az utánpótláskorú játékosait, a felcsíkiak így a Sapientia U23-ban jutnak lehetőséghez.

Bíró Nándor, Bârsan Rezső, Both Alpár, Süket Bálint és László Balázs debütálása kiemelt jelentőséggel bír, hiszen így az alacsonyabb korosztályokban versenyző fiatalok nagyon korán megtapasztalhatják a felnőtt mérkőzések hangulatát, tempóját és színvonalát. Ezek az élmények segítik, felgyorsítják a játékosok fejlődését. A Sapientia U23 egyik küldetése pedig éppen az, hogy minél több játéklehetőséget biztosítson a felnőtt szinthez közelítő sportolóknak, és esélyt adjon fiatalabb hokistáknak arra, hogy kipróbálják magukat egy nagyobb kihívást jelentő közegben.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia