Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Kettős SZJA siker a Kárpát-medencei Magyar Ligában
2019-11-03
 

Megszületett az első székelyföldi tornagyőzelem a Kárpát-medencei Magyar Liga történetében. Az idén útjára indított versenysorozatban rendszeresen vendégeskednek anyaországi együttesek Erdélyben. Ezúttal az A csoport Brassóban, a B csoport Kézdivásárhelyen zajlott. Előbbi helyszínen izgalmas küzdelemben az arany- és az ezüstérem is SZJA-s csapathoz került.

Rendkívül szoros végjátékot hozott a KML brassói tornája, ugyanis az utolsó párharc előtt még egyik dobogós hely kérdése sem dőlt el. A bajnokság fináléjának is tekinthető utolsó párosítás az SZJA Kék – SZJA Világosszürke volt. A házidöntő résztvevői nagyon motiváltan játszottak, végül a kék együttes szerezte meg az összesített győzelemért járó trófeát, a világosszürkék ezüstérmesek lettek.

A székely gárdáktól nagyon kevéssel elmaradva a Corona Brașov következett. A torna anyaországi résztvevői közül ezúttal a Miskolc szerepelt a legjobban, amely mögött a Debrecen és a Vasas végzett.

A B csoportban a rajt előtti visszalépések miatt csak egy meghívott, a Bukaresti Triumf vett részt. Kézdivásárhelyen is jó verseny zajlott, amelyet végül a fővárosi együttes nyert meg az SZJA Fehér csapatát megelőzve.

Tabellák:

A csoport:

 1.      SZJA Kék
 2.      SZJA Világosszürke
 3.      Corona Brașov
 4.      DVTK
 5.      Vasas
 6.      Debrecen

B csoport:

 1.      Bukaresti Triumf
 2.      SZJA Fehér
 3.      SZJA Sötétszürke
 4.      SZJA Piros
 5.      SZJA Zöld

Gratulálunk a résztvevőknek! Találkozunk decemberben a Kárpát-medencei Magyar Liga legközelebbi állomásán.

A torna eredményeit itt böngészheti.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia