Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Horvát Tamás: Számunkra a siker többrétű
2020-08-24
 

Ugyan március közepén lezárult az előző szezon, a Sapientia U23 csapata így is kimondottan eseménydús idényen van túl. A vírus okozta törés sokaknak segítségére volt, hiszen teljes erővel a tanulmányaikra, vizsgáikra tudtak fókuszálni. A Sapientia U23 most egy megújult szakmai stáb vezetésével készül a következő kihívásokra. A csapat körüli legfrissebb történésekről Horvát Tamás klubelnökkel, a csapat menedzserével beszélgettünk.


Az előző idényben a Sapientia U23 több fronton versenyzett. Milyen volt a csapat teljesítménye? Mennyire jelentett törést a szezon megszakítása?

Kissé keserű szájízzel tekintek vissza az elmúlt szezonra, hiszen mindenkiben maradt némi űr a végjátékot illetően, hiányzott a tortáról a hab. Minden idény újabb kihívásokat, feladatokat tartogat a csapat és a szakmai stáb számára. Szerencsére a hátunk mögött hagyott évadra is ez volt jellemző. Három versenysorozatban indultunk, ezekből a Európai Egyetemi Jégkorong Liga a hirtelen leállás előtt befejeződött számunkra, mivel kiestünk a rájátszás első körét követően. A román felnőtt bajnokságban is majdnem teljesen sikerült lejátszanunk az alapszakaszt, kivételt képeztek a Brassó ellen elmaradt mérkőzéseink. Velük egész szezonban kisebb közelharcot vívtunk a mérkőzések időpontjainak egyeztetése miatt. A román U20-as bajnokságban, ahol bajnokesélyesek voltunk, egyetlen mérkőzést sem rendeztek meg a kényszerű leállás előtt.

Sem iskolába, egyetemre, sem pedig edzésre nem járhattak a fiúk. Hogy telt a csapat számára a karantén?

Mindenkire ráfért egy kis pihenő a szezont követően, de az élet nem állt le a csapat háza táján. Keresztes Mátyás vezetésével online erőnléti edzések zajlottak, a játékosok ebben a periódusban jobban oda tudtak figyelni a vizsgákra, valamint az érettségire való felkészülésre. Ennek szerencsére meg is lett az eredménye.

Ugyanakkor próbáltuk építeni a következő idény csapatát, megkerestük azokat a székelyföldi játékosokat, akik szóba jöhetnek a Sapientia U23-nál.

Hol tart most a felkészülés? Munkába állt már az új vezetőedző?

A fiúk egy nagyon hosszú és nagyon intenzív nyári alapozás vége fele járnak. Jelenleg a Felcsíki Műjégpályán, illetve a szomszédságában található orvosi és metodikai központban zajlanak az edzések. A munkát Keresztes Mátyás erőnléti edző, fizioterapeuta, gyógytornász, Jens Brändström vezetőedző, valamint Aleksi Jääskeläinen kapusedző irányítja. A stáb tagja még Császár Róbert felszerelésmenedzser is. A vezetőedző a kapusedzővel együtt augusztus legelején érkezett Karcfalvára, azóta ő felügyeli a csapat felkészülését, és teljesen rá van bízva a játékoskeret kialakítása is az előttünk álló idényre.

Milyen szempontok határozzák meg a következő szezon játékoskeretének összeállítását? Lehet-e átalakulásokra számítani tavalyhoz képest?

Több csapattag próbajátékon szerepel a Gyergyói Hoki Klubnál, illetve a Csíkszeredai Sportklubnál. Jó néhányan csatlakoztak hozzánk a székelyföldi U18-as együttesektől, de Magyarországról frissen hazatérő játékos is készül velünk. A keret összetételéről a vezetőedző dönt majd, de ahogy eddig, úgy most is a legfontosabb szempont számunkra az, hogy aki nálunk szeretne játszani, annak a tanulmányait és a jégkorongot is a legjobb tudása szerint kell művelnie!

A csapat gerince ugyanaz, mint az előző idényben, és ezt a magot próbáljuk feltölteni újabb fiatal, tehetséges hokisokkal a szezon rajtjáig.

Az előző idény a rövidsége ellenére nagyon eseménydús volt a Sapientia U23 számára. Mik szerepelnek idén a naptárban?

Az idei szezont is mozgalmasnak tervezzük, és a tavalyihoz képest ráadásként a Románia Kupa küzdelmeibe is neveztünk. Reményeink szerint meg tudjuk szervezni idén is Karcfalván a nagy sikernek örvendő EUHL Sekler Cupot. Továbbá reméljük, hogy nem gördül akadály az egyetemi ligában való részvételünk elé, így megfelelő számú és minőségű mérkőzést tudunk biztosítani a játékosainknak. Az idén sem fognak unatkozni azok, akik követik a csapat munkáját és mérkőzéseit, hiszen rengeteg történés várható.

Az egyetemista csapat még csak most kezdi meg fennállásának harmadik szezonját. Egy ilyen fiatal gárda számára mit jelent a siker? Mi kell ahhoz, hogy 2021 májusában elégedetten tekintsenek majd vissza az idényre?

A mi legfőbb célunk, hogy képzett, fizikálisan felkészült és felnőtt szinten megfelelő tapasztalattal rendelkező játékosokat neveljünk ki a székelyföldi profi jégkorongcsapatok számára. Ezzel párhuzamosan játékvezetőket, sportvezetőket és edzőket is igyekszünk adni a székely hokinak. Tehát számunkra a siker többrétű. A lényeg az, hogy a tőlünk kikerülő játékosok több lábon állva tudjanak majd boldogulni akár a sportban, akár azon kívül. Persze, ha türelmesek vagyunk és jól dolgozunk, akkor az eredményjelzőn is lesz látszata a munkánknak, a meccseken is egyre több sikert érhetünk el.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia