Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Hiánypótló Tavasz Kupa
2021-04-19
 

Intenzív és rendkívül hasznos héten van túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U12-es, illetve U14-es korosztálya. Hétfőtől vasárnapig Tavasz Kupa zajlott a Felcsíki Műjégpályán. Az SZJA házi bajnokságának célja az volt, hogy betöltse az űrt, amelyet a koronavírus miatti korlátozások okoztak ezeknek a játékosoknak a versenyeztetésében.

Az U16-os és U18-as korosztályokat is érintették a járványhelyzet nyomán meghozott intézkedések, de mindkét generáció végül versenyezhetett a magyar bajnokságban, majd jelentős késéssel a román pontvadászat is elindult számukra.

Az U12-eseknek és U14-eseknek még nehezebb volt a helyzetük, ugyanis a tavaly nagy sikerrel megrendezett Kárpát-medencei Magyar Ligát idén nem szervezhettük meg, ugyanis nem számíthattunk a magyarországi csapatok részvételére az utazási nehézségek miatt. A múlt heti Tavasz Kupának éppen az volt a célja, hogy a játékosok téthelyzetben is kipróbálják magukat, meccsrutint szerezzenek.

Természetesen a biztonsági előírásoknak igyekeztünk maximálisan eleget tenni. A szülők nem lehettek jelen a helyszínen, a találkozókat az SZJA Youtube-csatornáján élőben közvetítettük.

Az U12-es torna eredményszámolás nélkül zajlott. Minden központ képviseltette magát, a nagyobb létszámúak, mint Csíkszereda és Gyergyószentmiklós két csapattal neveztek. Az együttesek hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap is jégen voltak. Minden résztvevő egy emlékéremmel is gazdagodott.

Az U14-es torna öt résztvevővel rajtolt el kedden. Alcsík és Udvarhely, illetve Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy közös csapatot indított, mellettük Csíkszereda, Felcsík és Gyergyószentmiklós alkotta a mezőnyt. Itt először selejtezőt játszottak a felek, ahol mindenki mindenkivel megmérkőzött. A zárónapon pedig a helyosztókra került sor. Az elődöntőből Csíkszereda egygólos Gyergyó elleni győzelmének köszönhetően jutott tovább, Felcsík a háromszékieket verte magabiztosan.

A bronzmeccs és a döntő után a következő sorrend alakult ki:

  1.       Felcsík SK
  2.       Csíkszeredai ISK
  3.       Gyergyószentmiklósi ISK
  4.       Háromszék
  5.       Alcsík-Székelyudvarhely

Az U12-eseink és U14-eseink hamarosan újra élesben gyakorolhatnak, ugyanis április 23-28. között magyarországi túrán vesznek részt két-két együttessel. A kiszállás során mindkét korosztályra 5 barátságos mérkőzés vár az érdi Kárpáti Farkasok, az Óbuda Hockey Academy, a MAC Budapest, a KMH Budapest és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia otthonában.

A Felcsíki Műjégpályán sem áll meg ez idő alatt az élet, ugyanis jövő hétvégén az U6-U8-U10-es korosztályok számára rendezzük meg a Tavasz Kupát.


Az U14-es torna győztes csapata, a Felcsík SK

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia