Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Hazatértek Csehországból U11-es és U12-es csapataink
2019-04-06
 

Bílinában és Mostban rendezték azt a nemzetközi tornát, amelynek U12-es versenyein a Székelyföldi Jégkorong Akadémia két együttese is részt vett. A főként cseh és holland csapatokat felvonultató bajnokságban az idősebbek kiválóan felvették a versenyt a cseh utánpótlás-együttesekkel, a hollandokat és oroszokat pedig sikerült maguk mögé utasítani. Az SZJA 2008, amely egy évvel fiatalabb játékosokból állt, kissé bizonytalanul kezdett, de fokozatosan felküzdötte magát a korban előtte járó csapatok szintjére.

Az Easter Cup nevet viselő nemzetközi bajnokság első három napján a tizenkét év alattiaké volt a főszerep. A nyolccsapatos kupán két csoportra osztva küzdöttek a résztvevők, majd az itt elért eredmények alapján helyosztókra és döntőkre került sor.

Mindkét együttesünk számára rengeteg újdonsággal járt ez a megmérettetés, ugyanis jó nevű külföldi csapatokkal kellett szembenézni, akiknek a játékstílusa, ereje ismeretlen volt a torna előtt. Legalább ilyen fontos tényező az is, hogy a magyar bajnokságban az U12-esek között még nincsen eredményszámítás, ezeken a meccseken viszont a versenyhelyzet másfajta hozzáállást, koncentrációt igényelt. A mieink az első összecsapásokon nem voltak kellőképpen határozottak, de minden játékperccel jobban megérezték, hogy képesek a cseh, holland vagy épp orosz hokiiskolákat képviselő csapatokkal is felvenni a versenyt.

Az SZJA 2008 Moldován Ervin vezetőedző irányításával versenyzett, aki elégedett volt a csapat Csehországban töltött időszakával.

„Mivel mi egy évvel idősebbek közé neveztünk, ezért nyilván nehezebb dolguk volt a játékosaimnak. Nagyon megilletődötten kezdték a tornát, aztán mérkőzésről mérkőzésre ráéreztek arra, hogy nekik is van keresnivalójuk a 2007-esek között. Egyre szorosabb meccseket tudtunk játszani. Az utolsó összecsapáson például 3-2-re kaptunk ki, ott az látszott, hogy több helyzetet alakítottunk ki, de a rutintalanság miatt nem sikerült behúzni a győzelmet.

A gyerekek számára minden új volt: külföldi verseny, ismeretlen ellenfelek, eredményorientált lebonyolítás. Ezzel együtt hatalmas élmény volt mindenkinek, már most arról beszélnek, hogy remélik, jövőben is lesz lehetőségük ugyanitt hokizni” – nyilatkozta Moldován Ervin.

Tamás Nándor, az SZJA 2007 edzője elsősorban azt a látványos fejlődést, összekovácsolódást emelte ki, ami a torna során lezajlott a csapatában. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a seregszemle kezdeti szakaszában nem játszottak megfelelő önbizalommal, időre volt szükségük, míg tudatosították, hogy kellő koncentrációval bármelyik ellenfelet képesek megszorítani.

„Az ötödik meccsen látszott meg leginkább, hogy mire képesek a játékosok. Ekkorra otthonossá vált a környezet, összeért a csapat, mindenki a legjobbját nyújtotta, a passzok, a letámadások nagyon jól mentek, a védekező harmadban is mindenki tette a dolgát. Ennek fényében nagyon pozitívan értékelem a tornát. Talán ennél is jobban sikerült volna, hogyha más sorrendben találkozunk az ellenfeleinkkel, mert akkor bizonyos meccseken már nagyobb önbizalommal jégkorongoztunk volna” – értékelt Tamás Nándor.

Az Easter Cup a napokban tovább folytatódik idősebb korosztályokkal és székelyföldi csapatokkal. Április 5-7. között az U14-esek, 8-10. között pedig az U16-osok lépnek jégre.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia