Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Hatalmas bravúrral indult a világkupa
2023-04-14
 

Izgalmas mérkőzésekkel, látványos találatokkal és kiugróan magas érdeklődés mellett vette kezdetét pénteken Csíkkarcfalván, a Felcsíki Műjégpályán az Egyetemi Jégkorong Világkupa. A torna első napja a várakozásoknak megfelelően alakult minden tekintetben. Akadt igazán fordulatos, kiegyenlített találkozó, egyoldalú siker és igazi közönségkedvenc mérkőzés is.

Négy találkozót rendeztek az Egyetemi Jégkorong Világkupa első játéknapján. A sort a lengyel és a cseh válogatott összecsapása indította, amely kimondottan izgalmasra sikerült. Az első játékrészt jobban bírták a lengyelek, aktívabbak voltak, de legalábbis sikerült tartaniuk a lépést az előzetesen esélyesebbnek tűnő csehekkel. A következő két harmadban aztán változott a játék képe, és magához ragadta az irányítást Csehország, ami a mezőnyfölényen túl gólokban is megmutatkozott. Igaz, továbbra is hatékony volt az ellenfél, és viszonylag kevés helyzetből is eredményes tudott lenni három alkalommal. Sőt, hat perccel a végső dudaszó előtt még vezetett. Köszönhetően azonban a nagyszerű napot kifogó, három gólig jutó Jakub Cizek hajrájában szerzett góljainak, a csehek behúzták a három pontot.

A 13 órás idősáv a másik, A jelű csoportban Magyarország és Szlovákia küzdelmét hozta. Az Egyetemi Jégkorong Világkupán való bemutatkozás nagyon különbözött a két együttes esetében. Ellentétben a nyitómeccsel itt viszonylag hamar eldőltek a vitás kérdések. A 19. és a 24. perc között egy nagy rohamnak köszönhetően négy gólt lőtt a szlovák gárda. Ez megpecsételte a magyar csapat sorsát, azonban a játék képe alapján szorosabb is lehetett volna a végeredmény. Végül a szlovákok meg sem álltak hét találatig. Úgy tűnt, hogy Jakub Sihelský kapuja érintetlen marad, végül azonban 15 másodperccel a vége előtt szépített a magyar válogatott.

A játéknap harmadik mérkőzése igazi csemegének ígérkezett, ugyanis két jégkorongos nagyhatalom, az Amerikai Egyesült Államok és Svédország feszült egymásnak. A svéd csapat meglepetésre a várakozások alatt teljesített, míg az USA látványos, domináns játékot mutatott, így már 20 perc után biztossá tette, hogy csoportja élére tud állni nagyarányú győzelmének köszönhetően, ugyanis a szünetben 5-0-t mutatott az eredményjelző. Az észak-amerikai alakulat a továbbiakban is ment előre, és harmadról-harmadra növelte az előnyét.

A nap legjobban várt mérkőzése egyértelműen a házigazda Románia és Kanada összecsapása volt. Az előzetes várakozásoknak megfelelően kiugróan magas érdeklődés mellett indult útjára a korong. Már órákkal a találkozó előtt elkelt minden jegy. A megnyitóünnepség kezdetére zsúfolásig megtelt a lelátó, több százan üdvözölték a Felcsíkra érkező egyetemi válogatottakat.

A találkozó alakulása összhangban volt a lelátón tapasztalt lelkesedéssel, ugyanis iramos, hajtós, kemény meccsen sorjáztak a gólok, némi meglepetésre pedig mindkét szünetre a romániai együttes vezetésével mentek a felek. A hajrában is minden esélye megvolt a győzelemre a hazai csapatnak, végül az utolsó percekben egy kapuslehozatal után egyenlítettet Kanada. A 3-3 elleni hosszabbítást emberelőnyből kezdte Jens Brändström együttese, és egy tudatos figura után előbb egy hatalmas helyzetet alakított ki, majd belőtte a győztes gólt.

Eredmények:

Csehország – Lengyelország 4-3

Gólszerzők: Cizek (3), Strejskal, illetve Yerassov (2) és Slusarczyk.

Magyarország – Szlovákia 1-7

Gólszerők: Szalay, illetve Trenčan, Stránsky, Novodomec, Adamovič, Vaňo (2), Párička.

Amerikai Egyesült Államok – Svédország 11-1

Gólszerzők: Selman (3), Spaedt (2), Kalandyk, Foltz, West (2), Lowell, Aldrige, illetve Wedjesjö.

Románia – Kanada

Gólszerzők: Márton Koppány (4), Karda Norbert, illetve Digulio, Duecky, Sheldon.

 

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia