Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Fontos visszajelzés a magyar válogatott meghívó
2019-04-01
 

Az elmúlt hónapok magyar válogatott edzőtáboraiban mind az U14-esek, mind az U15-ösök között rendszeresen részt vettek székelyföldi sportolók is. Ezek az alkalmak nemcsak azt mutatták, hogy az itthon készülő játékosok egyre inkább bekerülnek az anyaországi jégkorong vérkeringésébe, de komoly élményeket, motivációt nyújtottak a résztvevők számára. Most újabb nagy jelentőséggel bíró meghívók érkeztek a magyar válogatottól, ezúttal a tizenhat évesek között számítanak a mieinkre.

A Magyar Jégkorong Szövetség egyre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy már tizenhat éves kor előtt minél több játékost ismertessen meg filozófiájával, nevelési elveivel, a válogatottsággal járó tapasztalatokkal. Ennek megfelelően időről-időre az U14-es és U15-ös korosztályban is tartanak tehetséggondozó, illetve képességfejlesztő táborokat, amelyek célja, hogy az U16-os korosztályban nagyszámú, hasonló tudású és felkészültségű sportolóból alakíthassák ki a magyar válogatott keretét.

A hét közepén, április 2-4. között ez utóbbi korcsoport számára rendeznek edzőtábort Székesfehérváron. A háromnapos foglalkozásra meghívót kapott a Székelyföldi Jégkorong Akadémia néhány játékosa is. Máthé Csongor, Both Péter, Márton Botond és Banceanu Levente a magyar bajnokságban kiváló teljesítményt nyújtó SZJA 2003-ISK Csíkszereda együttesében hívták fel magukra a válogatott szakmai stábjának figyelmét. A fiúk a csapattal egészen a negyeddöntőig meneteltek, ahol kiélezett mérkőzésen, jól játszva maradtak alul Miskolccal szemben.

A válogatott hamarosan nemzetközi tornán vesz részt, a mostani edzőtáborban egy bővebb keret gyűlik majd össze. Az, hogy Mayer Péter vezetőedző a bajnokságban nyújtott teljesítményük alapján meghívta az SZJA-s fiúkat, értékes visszajelzést jelent a játékosok, a csapat és az akadémia számára is.

Antal István, az SZJA 2003-ISK Csíkszereda vezetőedzője szerint a magyar pontvadászatban mutatott játékuk alapján teljesen indokolt, hogy ezek a játékosok részt vegyenek a táborban.

„Mayer Péter, az U16-os vezetőedző figyelte a mérkőzéseinket, és úgy látta, hogy ezek a srácok megérdemelnék, hogy ott legyenek a legjobbak között, ezért szerette volna meghívni őket a soron következő képességfejlesztő táborba. Úgy gondolom, a mi játékosaink is ugyanazt a szintet képviselik, mint a keret többi tagja. Egész évben velük játszottunk a bajnokságban, tartani tudtuk velük a lépést minden szempontból, a legkeményebb csapatokat is mind meg tudtuk verni” – nyilatkozta Antal István.

A nemzeti csapat hamarosan tétmeccseken is kipróbálhatja magát, igaz, a mieink akkor nem lehetnek kerettagok, mivel nem magyarországi klubban játszottak az elmúlt két szezon során.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia