Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Egyértelmű a fejlődés
2018-11-20
 

Nincs megállás a Sapientia U23 számára, ugyanis öt román felnőtt bajnoki mérkőzés után öt alkalommal Magyarországon az U20-asok között is pályára lépnek a következő napokban. A korosztályos versenysorozatban kényelmes pozícióból várják a folytatást, ugyanakkor az Erste ligás ellenfelekkel szembeni tapasztalat is hatalmas előnyt jelenthet a hasonló korú csapatok elleni meccseken.

Csoportja első helyén várhatja az újabb magyar bajnoki kiutazást az egyetemista csapat. Igaz, kimondottan nehéz mérkőzések és zsúfolt program vár a fiúkra, de az elmúlt hetekben mutatott játék bizakodásra ad okot. A hazai pontvadászatban két Steaua, egy Sportklub és két Gyergyó elleni találkozón vannak túl, amelyeken ugyan pontot nem sikerült szerezni, de a teljesítményük egyre magasabb színvonalúnak mutatkozott.

A következő hét folyamán az Újpesttel, a Kanadai Magyar Hokiklubbal, a Debrecennel és a Miskolccal mérik össze tudásukat. Utóbbi ellenfél sok szempontból különleges lesz. Egyelőre a Miskolc bizonyult a Sapientia legkitartóbb üldözőjének a csoportban, akivel rögtön két mérkőzést is játszanak majd egymást követő napokon. Érdekesség még, hogy a Sapientia szakvezetője, Eemeli Parikka korábban éppen a DVTK utánpótlásában tevékenykedett. Az edző részletesen értékelte az elmúlt hetek teljesítményét, és a várakozásairól is beszélt.

„Az utóbbi hetek hazai mérkőzésein egyértelműen új szintre lépett a csapat, sokkal jobb játékot mutattunk, mint korábban. A Csíkszereda ellen volt egy kiváló harmadunk, a Gyergyóval szembeni első találkozón is partiban voltunk. Egyértelmű a fejlődés, sokkal több helyzetet alakítunk ki, mint kezdetben, és erre büszkék vagyunk. Remélem, sikerül ezt a teljesítményt átmenteni a magyar bajnokságba is” – értékelt a finn szakember.

A korábbi élmények és a magasabb tét miatt külön beszélt a két DVTK elleni összecsapásról is.

„Természetesen jó emlékeim vannak Miskolcról, büszke vagyok, hogy része lehetek a klub történetének. Talán ezúttal ők lesznek az esélyesek, ugyanis hazai pályán játszanak, és mi már a negyedik és ötödik mérkőzésünket fogjuk vívni ellenük komolyabb pihenő nélkül, úgyhogy örülni fogunk, ha pontokat tudunk szerezni” – tekintett előre Parikka.

A megterhelő túra kulcsfontosságú a rájátszás szempontjából, ezért egyre nagyobb jelentősége lesz minden egyes megszerzett pontnak. Ezzel kapocslatosan a vezetőedző elmondta, hogy kemény időszak elé néznek, 8-10 pontra van még szükségük, hogy biztos résztvevői legyenek a következő körnek, de képesnek látja a csapatát, hogy elérje ezt a célt.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia