Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Csehországban a Sapientia U23
2020-02-18
 

Kevesebb mint két héttel azt követően, hogy hazai pályán játszott meccseket, újabb fontos összecsapások várnak a Sapientia U23-ra az Európai Egyetemi Hoki Ligában. Az első kiszállás úgy játékban, mint eredményekben sikeresen zárult, a Sekler Cupon aztán mindhárom mérkőzésen jól játszottak a fiúk, a pontok viszont nem jöttek. Most  Brumov-Bylnice városában kapnak először lehetőséget a javításra.

Hétfő éjszaka utazott Csehországba az egyetemista csapatunk, hogy folytassa szereplését nemzetközi színtéren is.

Mint ismert, a Sapientia U23 a 2019-2020-as szezon kezdetétől szerepel az European University Hockey League-ben. A pontvadászat keretén belül már lejátszott 5 idegenbeli mérkőzést, amelyeken két győzelmet aratott. Ezt követte a február 7-9. között Csíkkarcfalván megszervezett EUHL Sekler Cup, amelyen a nyitrai, a prágai és a trencséni egyetem legjobbjai vendégeskedtek. A tornát a Trencsén nyerte, de az itt lejátszott meccsek az EUHL végeredményébe is beleszámítanak.

A sapis fiúk végig nagyon motiváltan játszottak, és a kilátogató közönség igazán hajtós, jó színvonalú meccseket láthatott. A mieink minden meccsen nagyon szoros csatára kényszerítették az ellenfelüket, jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően azonban rendre a vendégek örülhettek.

Most újabb négy mérkőzés vár az egyetemista csapatunkra az European University Hockey League-ben. Ezek közül két összecsapáson az UKB Zlín lesz az ellenfél, amely még ismeretlen a mieink számára. Rajtuk kívül a Sekler Cup-résztvevő Nyitra és a rendes játékidőben eddig veretlen Besztercebánya vár Ilyés Tamásékra.

A Sekler Cup első meccsén Prága ellen még gólt szerzett, majd megsérült, ezért nem lehet ott a mostani túrán Gecse Olivér. Hozzá hasonlóan Demeter Arnoldnak és Simon Rolandnak kell itthon maradnia egészségügyi okokból.

Párosítások:

Február 19., 10.00 HKB Zlin – Sapientia U23

Február 20., 12.00 UKF Nitra – Sapientia U23

Február 21., 14.00 Sapientia U23 – UKB Zlin

Február 24., 17.30 UMB Hockey Team Banska Bystrica - Sapientia U23

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia