Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Bronzérmet szereztünk a Kárpát-medencei Magyar Ligában
2023-01-08
 

Újabb izgalmas hétvégén van túl U12-es korosztályunk, ugyanis péntektől vasárnap délutánig Kárpát-medencei Magyar Liga zajlott a Felcsíki Műjégpályán, ahol a Székelyföldi Jégkorong Akadémia három csapata is érdekelt volt öt vendég együttes mellett. A mostani versenyhétvégére is kiegyenlített mezőny gyűlt össze, így mindenki saját szintjéhez közeli ellenfelekkel szemben kapott fejlődési lehetőséget.

Összesen 20 jégkorongmérkőzés zajlott le az elmúlt három napban Csíkkarcfalván az U12-es Kárpát-medencei Magyar Liga keretében. A kimondottan színes mezőny garanciát jelentett arra, hogy az SZJA-s növendékek minőségi meccseken, eltérő stílusú ellenfelekkel szemben próbálhatják ki élesben mindazt, amit az edzések alkalmával begyakorolnak. Igaz, az idei szezonban bőséges versenyzési lehetőségük is volt csakúgy, mint az U14-eseknek, hiszen mindkét korosztály már három teljes KML-es hétvégén van túl.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia három csapata mellett Felcsíkra érkezett a Kárpáti Farkasok, a Miskolc, a Vasas, a Brassó, illetve a Galac együttese is. A résztvevők két csoportba sorolva küzdöttek meg egymással. Az első két helyezett mindkét négyesből a felsőházban folytathatta a szereplést, a 3-4. helyezett pedig az alsóházi rájátszásba jutott.

Az utolsó napra maradtak a végső helyezésekről döntő mérkőzések. Ezeken az SZJA-s jégkorongozók magabiztos teljesítményt nyújtottak, nyerni tudták a párharcaikat, így harmadik, ötödik és hetedik helyen végeztek csapataink.

Az U12-es korosztály azon része, amely nem vett részt a Kárpát-medencei Magyar Liga küzdelmeiben, szombaton egy összetartáson vett részt, amelynek helyszíne ezúttal Székelyudvarhely volt.

A KML hagyományaihoz híven az utolsó nap nemcsak a végső sorrend kialakulásáról szólt, hanem a torna során nyújtott kiemelkedő egyéni teljesítmények díjazásásáról is. Minden csapat legkiválóbb játékosa MVP-díjban részesült, de a legjobb kapus, hátvéd és csatár is külön elismerést kapott.

A hétvége legjobbjai csapatonként: Molnár Bolyk (Vasas), Hegedűs Zsombor (Kárpáti Farkasok), Kőrösi Kende (DVTK), András Hunor (SZJA Farkasok), Székely István (SZJA Medvék), Bartis Bence (SZJA Rókák), Diaconescu Tudor (Brassó), Lev Populan (Galac).

A legjobb hátvédnek Tamás Helgát (Vasas), a legjobb csatárnak Tamás Istvánt (SZJA Rókák), a legjobb kapusnak pedig Vértes Ádámot (Kárpáti Farkasok) választották.

A januári U12-es versenyhétvége végeredménye:

  1.       Vasas
  2.       Kárpáti Farkasok
  3.       SZJA Rókák
  4.       DVTK
  5.       SZJA Farkasok
  6.       Brassó
  7.       SZJA Medvék
  8.       Galac

Ne maradj le újdonságainkról! Iratkozz fel hírlevelünkre ITT!

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia