Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Béres Szilárd: A győztes meccseken tapasztalt hozzáállásra lesz szükség
2021-04-20
 

A román bajnokság idei kiírásának utolsó két mérkőzése következik a Sapientia U23 számára a Steaua București ellen. Egyúttal az idény talán legnagyobb téttel bíró találkozói lesznek ezek, ugyanis az alsóházi rájátszás győzteséről döntenek. Hogyha sikerül pozitív eredményeket elérni, a Sapientia a két bukaresti együttest megelőzve a pontvadászat 5 helyén végezhet. Az esélyek és a csapat idei szezonja kapcsán Béres Szilárd kapussal készítettünk miniinterjút.

A 2020-2021-es idényben a Sapientia U23 összesen 5 alkalommal találkozott a Steauával. A bajnokságban majdnem egyenlően osztották el a pontokat a felek. Kétszer tudtak nyerni a fővárosiak, csakúgy, mint a mieink. Igaz a Sapi idegenbeli győzelmét büntetők után érte el. A decemberben Galacon megrendezett Román Kupában is volt egy rendkívül szoros meccs. Akkor az első két harmadot döntetlenre hozták a csapatok, csak az utolsó játékrész legvégén húzta be a győzelmet a Steaua.

A playout során két összecsapásra kerül majd sor. Az elsőt április 20-án, kedden a Felcsíki Műjégpályán, a másodikat 23-án, pénteken Brassóban játsszák a csapatok.


Több felnőtt csapatnál megfordultál pályafutásod során, miért döntöttél úgy az idei szezon előtt, hogy a Sapientia U23-ban folytatod?

Az elmúlt szezonokban kaptam lehetőséget több csapatnál is, a leghosszabb időt a Brassói Corona tagjaként töltöttem el. Voltak kitérők is a román bajnokságban a több játéklehetőség, illetve a jobb szakmai feltételek reményében. Ez játszott közre a Sapientia U23 esetében is, az együttes képviselői a tavalyi szezonban megkerestek, és csatlakoztam hozzájuk.

Milyen volt az első szezonod az együttesnél a pályán, illetve az öltözőben?

Az öltözőben jó a hangulat, a srácok fiatalok, jól érzem magam. Jó szezonnak mondhatom az első sapis évemet. Több lehetőséget kaptam, védhettem jó csapatok ellen, és élveztem ennek minden percét.

Te vagy a Sapi rangidős tagja. Hogy befolyásolja ez a közösségben elfoglalt helyedet?

Úgy érzem, hogy az öltözőben az én feladatom, hogy példát mutassak, illetve motiváljam a többieket, mivel én már tagja voltam felnőtt csapatoknak, így e téren tapasztaltabb vagyok.

Kétszer már legyőztétek idén a Steauat. Milyenek voltak azok az összecsapások?

Nagyon munkás meccsek voltak, jó volt a helyzetkihasználás, szoros eredmény született. A csapat nagyon motiváltan játszott, bíztunk egymásban, így tudtunk felülkerekedni.

Mire számítasz a holnapi meccsen? Mit vársz el magadtól és a csapattól?

Amennyiben sikerül követni az edző utasításait, és hozzuk a győztes meccseken tapasztalt hozzáállást, akkor sikerül az 5. helyen befejezni a szezont.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia