Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Az alapszakasz győztesével kezd a Sapientia U23
2019-02-23
 

Rendkívül kiélezett küzdelemben a középszakasz utolsó mérkőzésén vívta ki a negyeddöntős szereplést a Sapientia U23 együttese. A mentálisan is megterhelő összecsapások után két nappal még a román bajnokságban volt a csapatnak egy kiszállása, azóta azonban teljes gőzzel a rájátszásra készülnek az egyetemisták. A legjobb formájukra lesz szükségük, ugyanis az alapszakaszt 13 győzelemmel és egy hosszabbításos vereséggel abszolváló Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia lesz az ellenfél.

Két győzelemmel és két vereséggel zárta a középszakaszt a legidősebb korosztályos csapatunk, mind a Győr, mind a Kanadai Magyar Hokiklub otthonából három-három pontot sikerült elhozni. Az ötvenszázalékos mérlegnek köszönhetően az első helyezettel azonos számú pontot szerezve másodikként jutott tovább csoportjából az egyetemista gárda, amely fennállása első évében rögtön elérte a kitűzött célt, és bejutott az U20-as magyar bajnokság playoff körébe. Itt a döntőket leszámítva minden párharc két győztes mérkőzésig tart majd.

Eemeli Parikka tanítványai a szezon során néhány kisebb hullámvölgyet leszámítva folyamatosan fejlődni tudtak, egyre érettebb, kiegyensúlyozottabb játékot mutattak. Ezt bizonyítja az is, hogy a középszakaszt lezáró legfontosabb mérkőzésen érvényesíteni tudták az akaratukat a szintén továbbjutásért küzdő hazaiak ellen.

A következő ellenfél, a Fehérvár ugyan kifejezetten nehéznek ígérkezik, de mind a vezetőedző, mind a csapat játékosai bizakodóan tekintenek a kihívás elé.

„Úgy gondolom, a középszakasz során végig jól játszottunk, összességében teljesen megérdemeltük, hogy ott lehessünk a legjobb nyolc között. Ezzel a szezon elején kitűzött legfontosabb célunkat teljesítettük, de határozottan fogunk játszani tovább is. A korábbi eredmények alapján ők az esélyesek, de minden mérkőzésre egy lehetőségként tekintünk, amit megragadhatunk. Tökéletesen felkészültünk, jelen pillanatban jól működik a játékunk, bízom benne, hogy meglepetést okozhatunk hétfőn” – nyilatkozta Eemeli Parikka vezetőedző.

A Sapientia U23 csapatkapitánya, Szabó Zsolt Ákos hasonlóan motivált és bizakodó volt az egyenes kieséses szakasz előtt.

„Eredmények tekintetében nagyon kiegyenlített volt a középszakasz, de szerintem mind a négy meccsen mi voltunk a jobbak, sokkal többet lőttünk kapura, több helyzetet dolgoztunk ki. A hokiban a szerencsére is szükség van, ami a középszakaszban sajnos inkább az ellenféllel volt. Fehérvártól nem ijedünk meg, minden mérkőzés egyenlő esélyekkel kezdődik. Nagyon készülünk a rájátszásra mentálisan és fizikálisan is. Függetlenül attól, hogy alakulnak a találkozók, mindent meg fogunk tenni a továbbjutás érdekében. Előnyt jelenthet, hogy a Fehérvár szombaton és vasárnap is játszik az EBYSL-ben, így talán fáradtabbak lesznek a hétfői és a keddi mérkőzésen. Mi felkészülten és pihenten állhatunk bele a párharcba” – összegezte Szabó.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia