Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Az Erste Ligában folytatja a Sapientia U23 több játékosa
2020-09-01
 

Új klubban kezdi meg a 2020-2021-es idényt a Sapientia U23 négy játékosa. Mindannyian szintet tudnak lépni ezzel a váltással, ugyanis olyan egyesületektől kaptak bizonyítási lehetőséget, amelyek úgy a hazai, mint a magyar-román közös liga élvonalába tartoznak. Ilyés Tamás, Gecse Olivér és Szabó Zsolt Ákos a Csíkszeredai Sportklub, Lázár Kain pedig a Gyergyói Hoki Klub mezét öltheti magára. Ugyancsak Csíkban játszik idéntől Részegh Zsolt, aki egy sapientiás év után került Svédországba, majd onnan tért haza szülővárosa csapatába.

A Sapientia U23 elsődleges célja, hogy fejlődési lehetőséget biztosítson azoknak a tehetséges fiatal játékosoknak, akiknek még időre és tapasztalatra van szükségük ahhoz, hogy meg tudják vetni a lábukat a felnőtt mezőnyben. Ennek érdekében a sapis fiúk egyszerre versenyeznek a technikás egyetemi ligában és a fizikálisan is erős román bajnokságban.

Úgy tűnik, az elmúlt szezonban sikerült jó ütemben fejlődniük és erősödniük a játékosainknak, ugyanis a két székelyföldi nagy csapat ajánlott szerződést négyüknek. A csíki születésű fiúk a Sportklubhoz, a gyergyói Lázár Kain pedig a Gyergyói Hoki Klubhoz került. Érthető módon mindannyian örömmel és motiváltan beszéltek a mostani átmenetről.

„Sokat jelent számomra, hogy a szülővárosom felnőtt csapatában szerepelhetek. Amúgy is régi vágyam, hogy majd egyszer a Sportklubnál játszhassak sok ember előtt. Volt más megkeresésem is, de engem elsősorban az érdekelt, hogy a Sportklubnál számítanak-e rám. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy csatlakozhatok” – mesélte Ilyés Tamás.

Szabó Zsolt Ákos szót ejtett a sapis időszakáról és a várakozásairól is.

„A két sapientiás év egy jó bevezető volt a profi világba, jó szívvel fogok visszaemlékezni rá, de a neheze csak most kezdődik. Több lépcsőt meg kell majd itt lépni, de úgy gondolom, hogy alázatos, kemény munkával véghezvihető, és én ezen leszek. Szeretném megköszönni az edzőknek és a szakembereknek a belénk fektetett munkát, sokat fejlődtünk általuk” – nyilatkozta a korábbi csapatkapitány.

Gecse Olivér számára nemcsak szakmailag, de emberileg, érzelmileg is pozitívum ez a szintlépés, ugyanis testvérével együtt játszhat mostantól.

„Két szezont játszottam a zöld színekben, ami alatt megtanultam, hogy a felnőtt hokiban milyen kicsi dolgok tudnak dönteni. Ezeket az ember a palánk mellől vagy a nézőtérről nehezen veszi észre. Most nagyon boldog vagyok, hiszen kicsi korom óta kilátogatok a hazai mérkőzésekre, ezért célom volt, hogy felvehessem a kék-fehér mezt. Azzal is egy gyermekkori álmom válik valóra, hogy egy közös célért a testvéremmel együtt kergethetjük mostantól a pakkot” – összegezte a támadó.

Lázár Kain a Gyergyói Hoki Klubbal részt vett az érdi edzőtáborban, ahol nemcsak kiváló edzésmunkájával tudta kivívni a szakmai stáb elismerését, de a mérkőzéseken góllal és gólpasszal is fel tudta hívni magára a figyelmet.

„Nem tudom pontosan megmondani, hogy mivel győztem meg az edzőket, szerintem azzal, hogy tényleg akartam, mindent beleadtam. A meccseken is igyekeztem kihasználni a lehetőséget, amit kaptam az edzőktől. Tavaly volt egy körülbelül héthónapos sérülésem. Nagyon tetszett nekem, hogy a Sapientiánál mellém álltak, nem engedtek el, magukhoz vettek, hívtak gyógytornára, kezeléseket kaptam. Ez nagyon fontos volt, hogy sérülten is számíthattam a csapatra” – tekintett vissza Lázár Kain.


Gratulálunk a játékosoknak és a szakembereknek, akik segítették a fiúk fejlődését! Sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz! Hajrá Sapientia U23! Hajrá Sportklub! Hajrá GYHK!

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia