Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
A szezon első külföldi túrája következik az U14-esek számára
2019-01-25
 

Az U14-es magyar bajnokság A csoportjában szereplő SZJA 2005 együttese az alapszakasz során minden mérkőzését hazai pályán játszhatta. A pénteken rajtoló középszakaszban a játékosoknak már a magyarországi utazással, a megterhelőbb menetrenddel is meg kell birkózniuk. Ez a viszonylag új kihívás azonban jól beleilleszkedik abba a fejlesztési tervbe, amelyet erre az évre az edzők kidolgoztak a csapat számára.

Az U14-es korosztályban a Székelyföldi Jégkorong Akadémia arra törekedett, hogy minél több játékosnak lehetőséget tudjon biztosítani a magyarországi tapasztalatszerzésre. Ennek érdekében a bajnokságban különböző értékcsoportokban összesen három csapatot versenyeztettünk az alapszakasz során. Az A csoportban szereplő SZJA 2005 a tizenegy hazai pályán megvívott mérkőzésén hullámzó teljesítményt mutatott, ugyanis bravúros győzelem éppúgy akad az elmúlt hónapok eredményei között, mint csalódást keltő vereség.

A hétvégén kezdődő túra során pihenőnap nélkül kell öt mérkőzésen helyt állniuk Del Pedrick és Kertész Zoltán tanítványainak, ami az alapszakaszban megszokott menetrendhez képest megterhelő lesz. Péntekről kezdődően sorrendben a Debrecen, a Miskolc, az Óbuda, a Dunaújváros és a Kanadai Magyar Hokiklub otthonában vendégszerepel a csapat. Az alapszakaszban ezekkel az ellenfelekkel szemben három győzelem és két vereség a mérleg.

Del Pedrick, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakmai igazgatója és az SZJA 2005 vezetőedzője a középszakasz előtt értékelte a csapat eddigi szezonját, és utalt a következő időszak kihívásaira.

„Az alapszakasz az együttes számára nagyon hullámzó volt, ugyanis nem tudtunk egyenletes teljesítményt nyújtani. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk felvenni a harcot a bajnokság legjobb csapataival is, más mérkőzéseken pedig jóval a tudásunk alatt játszottunk. Elégedett vagyok azzal a tapasztalattal, amit a játékosok gyűjtöttek ebben az időszakban, de a teljesítménnyel még nem egészen. Ugyanakkor tisztában vagyunk, hogy a fejlődési folyamat része az is, hogy a gyerekek megtanuljanak napi szinten többet elvárni saját maguktól” – értékelte a szezon első felét a kanadai szakember.

Del Pedrick az együttes erősségei között kiemelte azt a jégkorong iránti szeretetet, odaadást, versenyszellemet, kitartást, amit a csapat tagjain érzékelni lehetett a hazai mérkőzéseken, majd hozzátette, hogy elsősorban arra törekszenek, hogy a hozzáállásra építve folyamatosan javítsák a gyerekek technikai készségeit, gondolkodását, sebességét. A középszakasz meccsei kapcsán is sokkal inkább a tanulásról, kevésbé az eredményekről beszélt.

„A középszakaszban azt várjuk el a játékosoktól, hogy megtegyék a fejlődésük következő lépését a versenyhelyzetek megfelelő kezelésében, ami főként erőteljesebb, határozottabb és gyorsabb játékot jelent” – nyilatkozta Del Pedrick.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia