Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
A rájátszásról dönt a következő négy meccs
2018-12-14
 

Mindent eldöntő kiszállás kezdődik az U16-os magyar bajnokságban szereplő csapataink számára. A B bajnokságban szereplő, tizenötéves játékosokkal felálló SZJA 2004 matematikailag még elérheti a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikét, ehhez azonban az ellenfeleknek is botlaniuk kell. Az idősebbek sorsa saját kezükben van. Amennyiben a hétvége folyamán sikerül legalább négy pontot gyűjteniük, biztosan az A bajnokság első hat helyének valamelyikén végeznek, és készülhetnek a jövő évi rájátszásra.

A négy kiélezett mérkőzés nyújtotta kihíváson túl az SZJA-ISK Csíkszereda U16-os csapatának a szezon egyik legfontosabb kiszállása előtt kulcsjátékosok kiválásával is szembe kell néznie. Ketten sérülés miatt biztosan hiányozni fognak, további két jégkorongozó játéka erősen kérdéses. A nehézségeket fokozza, hogy a négy érintett közül három védő. Az így kialakult helyzetnek köszönhetően az idény eddigi legnehezebb pillanatában kell bebiztosítani a továbbjutást.

A kiszállás során először a tavalyi győztes MAC Budapesttel találkozik az SZJA-ISK, majd a közvetlenül mögötte álló Győr és az előtte tanyázó Pesterzsébet következik. A túra utolsó ellenfele a továbbjutásra már esélytelen Vasas lesz. A bonyolultabb helyzet ellenére a csapat szakvezetője, Antal István bizakodóan várja a soros összecsapásokat. Továbbá kihangsúlyozta, hogy nem szeretne számolgatni, és különbséget tenni az egyes mérkőzések között annak függvényében, hogy az ellenfél hol helyezkedik el a tabellán.

„Úgy gondolom, hogy minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtanunk, és akkor elégedetten térhetünk haza. Ha mégsem jön össze a rájátszás, akkor tudjuk, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk. Én ilyen mentalitással szeretnék nekivágni. A munkánkat végezzük el, mindenki a lehető legtöbbet hozza ki magából, és akkor biztos vagyok benne, hogy a végén nem kell izgulnunk” – nyilatkozta az edző, majd hozzátette, hogy a mostani ellenfelek közül hármat már egyszer sikerült legyőznie a csapatnak, úgyhogy semmi nem utal arra, hogy lehetetlen lenne a továbbjutáshoz szükséges négy pontot megszerezni.

Az SZJA 2004 abban az esetben kapna lehetőséget arra, hogy a rájátszásban szerepeljen, ha csoportja második helyén tudna végezni. Erre azért van kevesebb esélye, mert az ellenfelek mérkőzéseinek kedvező alakulására is szükség lenne egy esetleges továbbjutáshoz. Ugyanakkor a mezőny középső része kimondottan sűrű, így akár két helyezést is könnyedén javíthat a jelenlegi pozíciójához képest. Ehhez a Szeged, az Óbuda, az Újpest és a Debrecen otthonában kellene jól szerepelnie Antal Előd tanítványainak.

A csapat néhány tagja rövid pihenő és rövid székelyföldi tartózkodás után tér vissza újra Magyarországra, ugyanis az elmúlt hétvégén a magyar korosztályos válogatott képességfejlesztő táborában töltöttek el intenzív napokat.  Ennek köszönhetően fáradtabban, de értékes tapasztalatokkal felvértezve várják az alapszakasz következő összecsapásait.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia