Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
A következő szezonban is Per Lundell irányítja a Sapientia U23-at
2024-04-25
 

Per Lundell egy évvel ezelőtt érkezett Székelyföldre, hogy egy másik svéd szakembertől, Jens Brändströmtől átvegye a Sapientia U23 irányítását. Az első szezonjában fokozatosan fejlődött a csapat, sőt néhány kiugró teljesítményt is láthattunk a fiúktól, így nem meglepő, hogy a felek a folytatás mellett döntöttek.

Per Lundell nem mindennapi játékospályafutást tudhat maga mögött, ugyanis hosszú éveken keresztül játszott a svéd legerősebb ligában, az SHL elődjének számító Elitserienben, de több szezont töltött a német élvonalban is. Svéd és osztrák bajnoknak is mondhatja magát, de U18-as, U20-as és felnőtt válogatott is volt, ami a skandináv országban különösen nagy fegyverténynek számít.

Edzőként szintén komoly tapasztalattal rendelkezik, hiszen U20-ban is a legmagasabb szinten dolgozott, majd felnőtt csapatoknál vállalt vezetőedzői feladatokat főként a harmadik legerősebb divíziónak számító HockeyEttanban. A Sapientia U23 csapatához 2023 nyarán csatlakozott.

Az azóta eltelt időben a román felnőtt bajnokságban és az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában versenyzett a csapattal. Elsődleges feladata az volt az utóbbi szezonban, ahogyan a következőben is, hogy a felnőtt hoki kapujában álló játékosok minél többet fejlődjenek a keze alatt, tudjanak tenni egy lépést előre, és közben a lehetőségekhez képes sikeresen szerepeljenek a különböző versenysorozatokban.

Az újabb szerződés aláírását követően Per Lundell motiváltságának adott hangot.

„Mielőtt Székelyföldre jöttem, az volt az előfeltevésem, hogy egy kisebb hokikultúrába érkezem. Ez nyilván beigazolódott, viszont egy stabil klubhoz, jól működő intézményhez csatlakoztam, adottak a megfelelő edzésfeltételek, és világosak a célok, amelyeket el kell érnünk. Nyilván, az első szezonban nekem is időre volt szükségem, hogy megismerjem az itteni viszonyokat. A következő idényre már egészen máshogy tudok készülni. Ezért is szerettem volna folytatni, mert tudok azonosulni a klub célkitűzéseivel, azzal, hogy tehetséges fiatalokat készítünk fel a felnőtt hokira. Nagyon várom a folytatást” – nyilatkozta Per Lundell.

Horvát Tamás a Sapientia U23 elnöke szintén pozitívan értékelte az eddigi közös munkát, és bizakodóan tekintett a jövőbe.

„Per Lundell számára egy évvel ezelőtt egy különleges feladatot jelentett a Sapientia U23, ugyanis új közeg, új hokikultúra és sajátos fejlesztési célok fogadták itt. Ő azonban maximálisan alkalmazkodni tudott a csapat igényeihez, és eredményes munkát végzett úgy a csapatszintű, mint az egyéni fejlesztés terén. Hivatalosan csak most írtuk alá az új szerződést, de már jó ideje tudtuk, hogy vele képzeljük el a folytatást. Örülök, hogy újabb egy évre sikerült megtartanunk egy ilyen felkészült és tapasztalt szakembert. Ahogy minden évben, úgy idén is sok átalakulás várható a keretben, úgyhogy szükségünk lesz a szakértelmére” – nyilatkozta Horvát Tamás

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia