Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
A csoportgyőzelem után meglehet összesítettben az ötödik hely
2019-02-24
 

A legutolsó szakaszához érkezett az U14-es magyar bajnokság, ahová az SZJA 2005 révén székelyföldi csapat is kvalifikálni tudta magát. A helyosztókra készülő együttes komoly sikereket könyvelhetett el a középszakasz során, hiszen öt ellenfelet megelőzve nyerte meg a csoportját. Ennek köszönhetően a következő napokban azért utazik az anyaországba, hogy az ötödik helyezésért megküzdjön.

Az U14-es bajnokság szabályainak megfelelően az alapszakaszban elért helyezések szerint két csoportba sorolják az együtteseket a következő kör előtt. A középszakasz eredményei alapján két négyes csoport jött létre, ezek közül az egyikben az első négy helyezett kiléte a kérdés, a másikban pedig az 5-8. helyezetteké. Az alapszakaszban megszerzett hetedik hely után a mieink csoportelsőként jutottak tovább, így esélyük van arra, hogy közvetlenül a legjobbak mögött végezzenek. Ehhez két-két mérkőzésen a Dunaújváros, a Fradi és a Corona Brașov együttesével kell szembenézni. A bajnokság első feléről és a kiválóan sikerült középszakaszról Del Pedrick, az SZJA szakmai igazgatója és a csapat vezetője rövid interjúban mesélt.

Az SZJA 2005 megnyerte a csoportját a középszakaszban, ez komoly megvalósítás, hogyan látja Ön ezt az eredményt?

Úgy hiszem, a játékosok és az edzők is nagyon boldogok a középszakaszban elért siker miatt. Ugyanakkor nekünk továbbra is arra kell koncentrálnunk, hogy segítsük a fiúkat abban, hogy meccsről meccsre jobbak legyenek. Eközben meg szeretnénk tanítani őket, hogy élvezzék is a kemény munkát, amit a fejlődésük érdekében végeznek. Ezzel együtt úgy látom, hogy az előző körben a csapatnak mindezt sikerült teljesítenie, kíváncsian várjuk, hogy készen állnak-e már azokra a kihívásokra, amelyeket a következő mérkőzések tartogatnak számukra.

A középszakasz öt mérkőzésén tizenkét pontot gyűjtöttek a fiúk, ami komoly fegyvertény, de milyen volt a mutatott játék?

Nem szeretnénk túl nagy hangsúlyt fektetni az eredményekre és a győzelmekre, a játékosainknak a saját teljesítményükre kell koncentrálniuk. Nekünk edzőként az a feladatunk, hogy rendszeresen speciális, személyre szabott visszajelzést tudjunk adni a gyerekeknek, hogy egyénileg fejlődni tudjanak, és így segítsék a csapatot. A játékukkal kapcsolatban a legtöbb nehézséget az okozta, hogy a fiúk lassan kezdtek, és nem játszottak a képességeiknek megfelelő szinten a magyar bajnokság alapszakaszában. A középszakaszban az volt a legnagyobb különbség, hogy első pillanattól készen álltak a játékra, és nem kerültünk hátrányba a mérkőzések korai szakaszában.

Ha kizárólag az egyes mérkőzések eredményeit nézzük, hatalmas fejlődés látszik a csapaton a szezon kezdete óta. A meccseredményeknél fontosabb szempontokat figyelembe véve, mennyit és miben fejlődtek az SZJA 2005 jégkorongozói az évad folyamán?

Minden csapat nagyon sokat változik egy szezon során, legyen szó pozitív vagy negatív változásról. Ezek a játékosok különböző központokban készülnek, jellemzően nem edzenek így együtt. Emiatt a lejátszott meccsek során vált családiassá a viszonyuk a jégen és azon kívül is, ami sokkal jobban működő közösséget eredményezett. Ez egy értékes előrelépés, de ezt az irányt akkor is tovább kell folytatniuk, amikor keményebb ellenfelekkel találkozunk, és jóval több nehézséggel nézünk szembe. Szeretnénk minél jobban tudatosítani bennük annak a fontosságát, hogy mindannyian egyformán kell hozzájáruljanak a közös sikerhez, hogy meg tudják osztani a felelősséget, és ne akarjanak csak néhány játékosra számítani a kiélezett pillanatokban. Nyilvánvalóan rengeteg területen fog még szintet lépni ez a csapat, mi azon leszünk, hogy emberként és játékosként is fejlődni tudjanak a következő szakaszban.

Mire számít a következő körben?

A találkozók sokkal nehezebbek az év ezen szakaszában, ugyanis mindenki egyfajta rájátszás mentalitással küzd. A kulcs az lesz, hogy képesek legyünk pozitívan és örömmel beleállni a mérkőzésekbe, de közben koncentrálni tudjunk arra is, hogy mit kell tennünk az adott helyzetben. Izgatottan várom, hogy lássam a játékosokat ilyen kemény és szoros meccseken szerepelni. Azt remélem, hogy az edzők és a játékosok is élvezni fogják ezt a kihívást.

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia