Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Zsúfolt időszak következik a Sapientia U23 számára
2023-01-07
 

Az U20-as világbajnokság, illetve az ünnepi időszak miatt a december mérkőzések szempontjából eseménytelenül telt a Sapientia U23 számára, azonban a következő két hónapban bepótóljuk a kimaradást, ugyanis január és február során mintegy 25 mérkőzés vár Jens Brändström és Papp Szabolcs tanítványaira. Az egyetemisták egy közép-európai túrával indítanak, ahol magyarországi, szlovák és cseh ellenfelekkel találkoznak.

Megkezdi szereplését az Európai Egyetemi Jégkorong Ligában (EUHL), közben pedig barátságos mérkőzést is játszik a következő hét folyamán a Sapientia U23. A csapat első állomáshelye Győr lesz, itt több EUHL-es résztvevő is vendégszerepel, ugyanis a közeljövőben a Széchenyi István Egyetem is csatlakozni szeretne a ligához. Ennek jegyében több leendő ellenfelével barátságos mérkőzést vív a győri gárda, közben pedig tétmeccseknek is otthont ad a város.

Magyarországon összesen ötöt meccselnek a fiúk. A Sapi először a Nyitra ellen lejátssza az alapszakasz minkét találkozóját, majd a Zsolna, a Győr és a tavalyi bajnok Trencsény következik. Szombaton utazik tovább Csehországba, hogy a Károly Egyetem csapatával is kétszer csapjon össze. A prágai alakulat a legutóbbi kiírásban a döntőig jutott.

A mostani kiszálláson tehát az Európai Egyetemi Jégkorong Liga alapszakaszának közel felét teljesíti a Sapientia U23, hiszen összesen 14 mérkőzés vár rá a playoff előtt. A mostani ellenfeleken kívül a bajnokság mezőnyéhez tartozik még a Besztercebánya, az Oświęcim és a Kassa is, akikkel szemben szintén egy oda-vissza kört kell teljesíteni.

Igaz, a távolság miatt a Sapi jellemzően minden EUHL-es mérkőzését idegenben játssza. Az elmúlt években az EUHL Sekler Cupon volt alkalom hazai közönség előtt is bizonyítani, de idén egy másik nagyszabású nemzetközi rendezvény házigazdái leszünk, így Sekler Cupra nem kerül sor. Áprilisban ugyanis Karcfalván zajlik az Egyetemi Jégkorong Világkupa Kanada, az Amerikai Egyesült Államok, Svédország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Románia részvételével.

A Sapientia U23 programja a magyar-cseh túra után sem lesz szellősebb. Bő két hét alatt kilenc felnőtt román bajnokira kerül sor az egyetemi csapat főszereplésével. A Sportul Studențesc-kel, a Steauával, a Csíkszeredai Sportklubbal és a Galaccal kétszer-kétszer, a Brassóval pedig egyszer találkozik Jens Brändström és Papp Szabolcs együttese, majd ismét EUHL-es kiszállásra indul.

A magyar-cseh túra programja:

Január 9. 19.00 Sapientia U23 – Nyitra

Január 10. 19.00 Nyitra – Sapientia U23

Január 11. 14.00 Zsolna – Sapientia U23

Január 12. 19.30 Győr – Sapientia U23 (barátságos mérkőzés)

Január 13. 14.00 Sapientia U23 – Trencsény

Január 15. 21.00 Prága – Sapientia U23

Január 16. 14.00 Sapientia U23 - Prága


Ne maradj le újdonságainkról! Iratkozz fel hírlevelünkre ITT!

 
 
 
 
Vissza
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia