Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Fetés Norbert

Névjegy: Fetés Norbert
Születési dátum:
1997. április 9.
Központ: Kézdivásárhely
Korosztály: U8, U10, U12
Korábbi klubok: Corona Brassó

Gyerekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása

Kézdivásárhelyen születtem, és ott is nőttem fel. A bátyámmal és az ikertestvéremmel közösen kezdtünk el jégkorongozni 2003-ban.

Pályaív

6 éves koromban kezdtem el jégkorongozni Kézdivásárhelyen az akkori HC Cápák, majd a most is aktívan működő HC Bikák csapatában. Később egyesültünk a Brassói Corona csapatával, majd 2015-ben kerültem be a Brassói Corona  felnőtt csapatába. 2019 óta a Sportul Studențesc klubnál játszom. A jégkorong a szenvedélyem, az egész életem.

Edzői hivatás

Mindig örömmel és boldogsággal tölt el a sok emlék, amit a jégkorongtól kaptam. Rengeteg jó élménnyel gazdagodtam, megtanultam csapatban dolgozni, tisztelni a társaimat, ellenfeleimet, edzőimet. Egy sikeres csapat háta mögött mindig van egy jó edző, aki összetartja, motiválja, és fejleszti a tanítványokat. Szeretném azt a sok jót és tudást, amit ettől a spottól kaptam, átadni a gyerekeknek, és megszerettetni velük a jégkorongot. Számomra nem az okozza a legnagyobb örömöt, amikor a csapat gólt lő, vagy megnyer egy meccset, hanem az, amikor látom a gyerekek arcán a hoki által okozott örömöt és boldogságot.

Értékrend/filozófia

Számomra a legfontosabb az, hogy a gyerekek élvezettel tanulják a jégkorongot, ezáltal a legjobbat hozzák ki magukból, és örömmel jöjjenek az edzésekre. Mivel még csak gyerekeket edzek, ezért fontosnak tartom, hogy játékosan tanulják meg mindazt, ami sikeres jégkorongozóvá teheti őket.

Siker

Ahogy a fentiekben is említettem az jelent igazán nagy sikerélményt, amikor látom a gyerekek arcán a hoki iránti szeretetet, és boldogságot. Nagy öröm számomra, ha együtt ünnepelhetünk egy sikeres meccset. Persze edzőként arra is törekszem, hogy ha nem is mindenki, de legyen olyan játékosom, aki profi szintre jut.

Bónusz

Hobbi: biciklizés, kirándulás a természetbe, horgászat, sportolás
Kedvenc csapatok: Toronto Maple Leafs
Kedvenc játékosok: Mitch Marner és az ikertestvérem, Fetés Róbert
Legemlékezetesebb pillanat edzőként: A csapatépítő tevékenységek, szülinapozások, győztes meccsek mind pozitív emlékként élnek bennem.

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia