Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Farkas Csaba Levente

Névjegy: Farkas Csaba Levente 
Születési dátum:1977. 08. 05.
Központ: Gyergyószentmiklós 
Korosztály: U12, U18
Korábbi klubok: Progym, Délhegy SK, Lendület SK

Gyerekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása

Gyergyószentmiklóson születtem. A jégkoronggal először első osztályban kerültem kapcsolatba, amikor Kercsó Csaba jégkorongedző bejött az osztályba toborozni a sportiskola U8-as csapatába. Sokan jelentkeztünk hokisuliba, kb. 70-en jártunk edzésekre. Abban az időben nem voltak U8-as tornák, az első mérkőzéseket nagy pályán játszottuk 3. osztályban. Mindennap 60-90 perces edzéseink voltak U8-U10-ben, és télen a szabadtéri pályákon sokat edzettünk, játszottunk.

Pályaív

U12-ben a 1976-77-es korosztállyal országos bajnokságot nyertünk. U14-U18 között csak a román bajnokságban játszottunk, ahol minden évben érmesek voltunk. Az U18-as válogatottal részt vettünk Szlovákiában az Európa-bajnokságon, ahol nagy meglepetésre megvertük Ausztriát 5-2-re, és így bent maradtunk a C csoportban. Az 5 szerzett gól mindegyikét a gyergyói sor lőtte.

Az U20-as válogatottal több világbajnokságon vettem részt a 1975-76-osokkal Spanyolországban, Szlovéniában és az 1997-ben Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában.

A felnőtt válogatottal Balkán-bajnoki címet nyertem 1999-ben.

Az U18-as korosztály után 1 évet a Progym csapatában játszottam a román felnőtt bajnokságban, innen pedig Bukarestbe vezetett az utam.

1996-2000 közt Bukarestben jártam a Testnevelés és Sport Állami Akadémiára, ezalatt az idő alatt a Sportul Studențesc csapatában játszottam, amely minden idők legerősebb egyetemista csapata volt. Az egyetemista csapattal Balkán-bajnokságot nyertünk és kétszer bronzérmet szereztünk a román felnőtt bajnokságban.

Az egyetem után 2000-ben visszaigazoltam a Progym csapatába, és 2007-ig itthon játszottam a román bajnokságban, Mol Ligában , Pannónia Ligában, Continental Kupában egészen a játékoskarrierem végéig. Közben elvégeztem a mesterképzést Bukarestben.

2002-ben ezüstérmesek lettünk a felnőtt bajnokságban, majd kétszer bronzérmesek.

2007-től az ISK Gyergyószentmiklós jégkorong szakosztályát vezetem.

2011-13 között részt vettem a Brassói FOTE Diák Olimpiára készülő Román U17-es válogatott edzői stábjában.

A jégkorongozói karrier mellett 2000-2007 között a gyergyócsomafalvi Köllő Miklós Általános Iskolában tanítottam testnevelést, és jégkorong edző voltam 1-8. osztályban. Nyáron a családi gyorsbüfében dolgoztam.

Edzői hivatás

Edzőként azzal foglalkozhatok az életben, ami a legszórakoztatóbb számomra: a jégkoronggal. A mi családunkban nagy hagyománya volt a sportnak, édesapám labdarugó volt és edző, a testvérei is mind sportoltak. Így már 9. osztálytól erre a pályára készültem.

Úgy gondolom, edző olyan ember legyen, aki következetes és szakmailag felkészült, mivel az utánpótlás-nevelés egy hosszú, óriási türelemmel és nagy felelősséggel járó folyamat. Valamennyi játékos óriási kapacitásokkal rendelkezik, amelyet optimális mértékben szükséges fejleszteni

Az évek során megfigyeltem, hogy azok a játékosok, akik sikeresek a pályán, sikeresek lesznek az élet más területein is. Jégkorongozó embereket szeretnék nevelni.

Értékrend/filozófia

Elkötelezettség, bizalom, együttműködés, szenvedély, őszinteség, becsületesség.

A gyerekek tanulják meg megbecsülni magukat, váljanak magabiztossá, hogy ezek felnőtt korukban is hasznukra legyenek, valamint alapozzák meg a következő évek aktív életmódját. Edzőként az egyik legfontosabb feladatom a sportolók megszerzése és megtartása, jégkorongozó emberek nevelése.

Siker

A siker azt jelenti számomra ha fel tudom emelni, képessé tenni és ösztönözni a gyerekeket, hogy úgy megszeressék a jégkorongot, mint én, Továbbá  jégkorongozó embereket szeretnék nevelni, akik az élet más területén is sikeresek lesznek.

Bónusz
Hobbi:
kirándulás, zenehallgatás
Kedvenc csapatok: GYHK, Barcelona
Kedvenc játékosok: Jagr, Gretzky, Pestunov
Legemlékezetesebb pillanat edzőként: bronzérem a Progymmal Brassó ellen, Budapest Kupa, I. hely a FOTE U17-es Román válogatottal ahol, a KHL-es Vityaz Podolsk csapatát vertük meg a döntőben.

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia