Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Bács Lóránt

Névjegy: Bács Lóránt
Születési dátum:
1997. 07. 28.
Központ: Csíkszereda
Korosztály: U8-U10 segédedző, U8-U18 Kapusedző
Korábbi klubok: ISK Csíkszereda

Gyerekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása

Csíkszeredában születtem, és itt is nőttem fel. 5 éves koromban a szüleim elvittek korcsolyaoktatásra, majd ezután jégkorongedzésekre is, így kerültem kapcsolatba a jégkoronggal, amit 18 éves koromig utánpótlás szinten játszottam.

Pályaív

5 éves koromtól egészen 18 éves koromig jégkorongoztam utánpótlás szinten az ISK Csíkszereda csapatánál. 10 éves koromig mezőnyjátékos voltam, ekkor aztán beálltam a kapuba, kapus lettem. U18-as világbajnokságon is szerepeltem a válogatottal. Sajnos egy sérülés miatt abba kellett hagyjam az aktív pályafutásomat, és a továbbtanulás mellett döntöttem.

Edzői hivatás

Mivel nagyon szeretem a sportokat, és már gyerekkoromban is szerettem volna sporttal foglalkozni, és mivel számomra a jégkorong a legszebb sport a világon, így nem is volt kérdés, hogy ha nem lesz profi jégkorongozó belőlem, akkor majd edző szeretnék lenni. Számomra edzőnek lenni azt jelenti, hogy segíthetem a gyerekeket, fiatalokat a fejlődésben, hozzájárulhatok ahhoz, hogy elérjék a céljaikat, hogy profi szinten jégkorongozhassanak majd a jövőben. Ha nem is lesz belőlük profi jégkorongozó, akkor úgy tekintsenek majd vissza azokra az időkre, amikor sportoltak, hogy szép emlékek jussanak eszükbe.

Értékrend/filozófia

Számomra fontos, hogy egy gyereknek, sportolónak legyen egy álma, egy célja, amit majd el szeretne érni, és ezért legyen képes nap mint nap keményen dolgozni, tanulni az edzőktől, akik próbálják őt segíteni. Továbbá fontos, hogy egy sportoló legyen edzhető, legyen fogékony az új dolgok kipróbálására. Kisgyerekeknél fontos, hogy megszerettessük velük ezt a sportágat, hogy lássák meg, hogy a jégkorong milyen nagyszerű és vagány sportág.

Siker

Számomra a siker azt jelenti, ha egy jégkorongozóból profi játékos válhat felnőtt szinten, a hosszútávú siker számomra a fontos.

Bónusz

Hobbi: sportok, filmek, sorozatok, videójátékok, utazás
Kedvenc csapatok: Sportklub Csíkszereda, Vegas Golden Knights, Real Madrid
Kedvencjátékosok: Marc-Andre Fleury
Legemlékezetesebb pillanat edzőként: a csehországi (Most) Easter cup megnyerése

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia