Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Antal Károly

Névjegy: Antal Károly
Születési dátum:
1966. március 23.
Központ: Kézdivásárhely
Korosztály: U8, U10, U12,
Korábbi klubok: Sportklub Csíkszereda, Újpest, Győr

Gyerekkor, sporthoz fűződő viszony kialakulása

Csíkszeredában születtem, a sportág művelése családi hagyomány volt, ezért kezdtem el én is jégkorongozni Mezei János edző keze alatt a Bacilusok csapatában.

Pályaív

1972-ben kezdtem jégkorongozni a Bacilus csapatában, majd ifjúsági szinten a csíkszeredai líceum együttesénél folytattam. 16 évesen bekerültem a Csíkszeredai Sportklub felnőtt csapatába, majd 1984-től a Bukaresti Steauánál folytattam. Ezt követően Magyarországon az Újpest és a Jászberény színeiben szerepeltem, végül a Csíkszeredai Sportklubnál fejeztem be játékos-pályafutásomat.
Gyermekkoromban úgy itthoni, mint külföldi tornákon többször szereztem legjobb játékos címet, a román ifjúsági válogatott legjobbjának is választottak. Sokszoros román felnőtt válogatott vagyok. Pályafutásom alatt egyik legnagyobb élmény az volt, hogy 1997-ben 50 év után külföldi játékosok nélkül megnyertük a román bajnokságot Sepsiszentgyörgyön a Steaua ellen.

Edzői hivatás

Imádom a jégkorongot, és véleményem szerint mindenkinek azt kell csinálnia, amit szeret, amihez ért.

Az edzői munka egy komoly kihívás a számomra, amely az évek során sok mindent megtanít. Persze szeretek tovább fejlődni, vagyis tanulni más edzőkollégáktól, mert mindig van valami új ebben a sportágban, amit fel lehet használni a későbbiekben.

Értékrend/filozófia

A célom megszerettetni a jégkorongot, elérni azt, hogy jó kedvvel és szeretetből járjanak edzésre a gyerekek. Emellett az is hajt, hogy megtanítsam őket arra, hogy az alapoktól a legfelsőbb szintig jussanak el, váljon belőlük válogatott játékos, vagy szerepelhessenek egy erős bajnokságban. Az előző két általam nevelt generációból sokan elérték ezt a szintet.

Siker

Minél több játékost segíteni abban, hogy helyesen és nagyon jól elsajátítsa ezt a csodálatos sportot.

Bónusz:

Hobbi: zene, kertészkedés
Kedvenc csapatok: Csíkszeredai Sportklub, orosz jégkorong-válogatott
Kedvenc játékosok: Makarov, Malkin, Crosby, Gretzky
Legemlékezetesebb pillanat edzőként: a Sportklub U14-es csapatával elért első helyezés a magyar bajnokságban

 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia