Belépés Regisztrálás Székelyföldi Jégkorong Akadémia főtámogatója
Hírek
 
Antal István: Bárkit képesek vagyunk legyőzni!
2018-11-13
Egy hónapos szünet után ismét Magyarországon játszik mérkőzéseket a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16-os és U15-ös csapata. A két együttes ugyan eltérő értékcsoportokban szerepel az U16-os bajnokságban, mégis hasonlóan kiélezett küzdelemre és magas színvonalon játszó ellenfelekre kell számítania a folytatásban.
tovább
 
 
Ígéretesen játszottak a kicsik
2018-11-08
Eseménydús időszakon vannak túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia legkisebb, magyar bajnokságban is szereplő sportolói. Az elmúlt héten az SZJA-Felcsík SK, valamint az SZJA-ISK Gyergyószentmiklós vett részt anyaországi túrán. A gyerekek hatalmas élményekkel és számtalan értékes tapasztalattal tértek haza.
tovább
 
 
Bővül a Sapientia U23 kerete
2018-11-03
Két új játékossal egészül ki a Sapientia U23 csapata. A Gyergyói Hoki Klubtól érkező jégkorongozók komoly erősítést jelentenek az egyetemista együttes számára. Ugyanakkor a két sportoló az átigazolásnak köszönhetően több játéklehetőséghez juthat, ami fejlődésük szempontjából meghatározó.
tovább
 
 
Időben megismerkednek a magyar bajnoksággal
2018-11-02
Az U12-es magyar pontvadászatban is három csapatot indít a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, csakúgy, mint a tizennégy évesek között. Az A ligában szereplő együttes már korábban lehetőséget kapott a bizonyításra, mostantól a B bajnokság résztvevői is elkezdhetik bontogatni szárnyaikat egy kifejezetten új, de nagyon inspiráló közegben.
tovább
 
 
Egy bajnokság, három székely csapat
2018-11-01
Négy mérkőzésen már túl van az SZJA 2005 az U14-es magyar pontvadászatban. Most két újabb együttesünk mutatkozik be ugyanabban a korosztályban, de más-más csoportban. Az SZJA 2006 és SZJA neveken regisztrált gárdák a B bajnokság középső, illetve keleti csoportjában kezdik meg a szereplésüket. Eltérő ellenfelekkel néznek szembe, de a céljaik nagyon hasonlóak: sokat tanulni és közben pontokat gyűjteni.
tovább
 
 
Döntő jelentőségű kiszállás
2018-10-26
A szezon során harmadik alkalommal indul magyarországi túrára a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U18-as együttese. Az ISK Csíkszereda néven versenyző gárda jelenleg a középmezőnyben, a nyolcadik helyen áll. Az ötödik pozíció elérése kiemelten fontos lenne, ugyanis abban az esetben a középszakaszt kihagyva vehetnének részt a rájátszásban. A következő négy mérkőzésen értékes pontokat lehet gyűjteni ennek érdekében.
tovább
 
 
Fradisták vendégszerepelnek Karcfalván
2018-10-25
Hazai környezetben játszanak magyar bajnoki mérkőzéseket a hétvégén az U12-es csapataink. Két héttel ezelőtt a Miskolc ellen már bemutatkoztak, ezúttal a Ferencvárossal szemben próbálhatják ki élesben mindazt, amit az edzéseken begyakoroltak. Eredményt ugyan nem számolnak, nyerni mégis rengeteget lehet.
tovább
 
 
Nincs megállás az U14-es csapatnál
2018-10-25
Két héttel ezelőtt játszotta első mérkőzéseit a magyar bajnokságban az U14-es együttesünk. Egy hétre rá összetartáson vettek részt sportolóink a Felcsíki Műjégpályán, hogy egységesebb közösséget alkossanak a szezon során. A most következő hétvégén pedig ismét anyaországi ellenfelekkel mérkőznek meg hazai környezetben
tovább
 
 
Az első hely a tét
2018-10-24
Kedvező helyzetből várja a magyar bajnokság folytatását a Sapientia U23 csapata, ugyanis öt meccset követően úgy vezeti a csoportját, hogy kevesebb mérkőzést játszott, mint az ellenfelek nagyobbik része. A sikeres rajt csak egy folyamatnak az eleje, még számos nagynevű ellenféllel kell összecsapni a rájátszást érő helyek valamelyikének megszerzéséért.
tovább
 
 
Összetartás az U14-eseknek
2018-10-19
Rövid, de kimondottan intenzív közös program vár a székelyföldi tizennégy éves jégkorongozókra a hétvégén. Pénteken és szombaton kerül sor az immár hagyományossá vált összetartásra. Ennek célja, hogy a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kötelékébe tartozó játékosok közösen készülhessenek, azonos iránymutatásokat kaphassanak a felkészülésük, a fejlődésük elősegítése érdekében.
tovább
 
 
A Sapientia hokistái a válogatottal edzenek
2018-10-18
Pozsonyban edzőtáborozik az U20-as román válogatott. A keret nagyobbik részét a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kötelékébe tartozó játékosok alkotják. A Sapientia U23 és az U18-as együttes egyaránt ad sportolókat a román nemzeti csapatba. Az edzések, a felkészülési mérkőzések és a szabadidős programok a keret összekovácsolódását célozzák
tovább
 
 
Itthon játszanak magyar bajnokit az U14-esek
2018-10-12
Hazai környezetben mutatkozik be a magyar bajnokság legerősebb csoportjában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U14-es csapata. Az erdélyi selejtező első helyezettje a hétvégén két mérkőzést játszik Csíkkarcfalván, amelyeken az összerázódás, a bajnokság tempójának megismerése lesz a cél.
tovább
 
 
Az Október Kupán szerepelnek a legfiatalabbak
2018-10-12
A két legkisebb korosztály számára rendeznek tornát a hétvégén. A régió különböző részein, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia alközpontjaiban nevelődő U8-as és U10-es gyerekek szombaton és vasárnap találkoznak a Felcsíki Műjégpályán, hogy összemérjék tudásukat és játsszanak egy jót.
tovább
 
 
Tartalmas héten van túl az U16 és az U15
2018-10-10
Két csapatunk vett részt magyarországi túrán az elmúlt héten. Mindkét együttes az U16-os bajnokság különböző értékcsoportjaiban játszott mérkőzéseket. A nagyobbak zsinórban ötször csaptak össze az A csoport legjobbjaival, a kisebbek a B bajnokság keleti csoportjában négy ellenféllel találkoztak. A változatos eredménysor sok olyan értékes tanulsággal járt, amelyre építeni lehet a szezon további részében.
tovább
 
 
Újabb két csapatunk debütál Magyarországon.
2018-10-02
Különböző csoportokban, de azonos korosztályban kezdi meg szereplését a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U16-os, illetve U15-ös együttese a magyar bajnokságban. Az idősebbek a legerősebb, míg a fiatalabbak a második értékcsoportba kaptak besorolást. A lebonyolításnak köszönhetően ideális esetben akár mindketten ott lehetnek a rájátszásban.
tovább
 
 
Csoportja élén a Sapientia U23
2018-09-30
Eredményes időszakot zárt az U20-as magyar bajnokságban az idén alakult Sapientia U23. Az ötmeccses anyaországi túrájáról a napokban hazaérkező csapat egyetlen kivételtől eltekintve minden mérkőzésén pontot tudott szerezni. A teljesítmény, az elért eredmények, illetve a játékosok mentális állapota alapján reális cél a rájátszásban való részvétel.
tovább
 
 
Ötvenszázalékos mérleggel tért haza az ISK
2018-09-30
Két győzelem mellett két vereséget könyvelhet el első kiszállása után az U18-as magyar bajnokságban az ISK Csíkszereda együttese. Az első komoly szintfelmérőn vannak túl a játékosok azt követően, hogy a korosztályváltás miatt teljesen átalakult a tavalyi bronzérmes csapat kerete. A négymeccses túra fontos tapasztalatokkal járt, segít kijelölni a felkészülés leglényegesebb pontjait.
tovább
 
 
A magyar bajnokságban is bemutatkoznak a korosztályos székely csapatok.
2018-09-18
Szeptember 19-én négy mérkőzéses túrával veszi kezdetét a magyar bajnokság az U18-as csapatunk számára. Ugyanekkor kezdi meg szereplését az egyetemista csapat is az húsz év alattiak között.
tovább
 
 
Tanulás, élsport és nemzeti identitás a nevelés középpontjában
2018-09-03
A Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál is megkezdődött a jégszezon, az intézmény vadonatúj csapata, a Sapientia U23 már túl is van az első mérkőzésén. Az új idény terveiről, építkezésekről, az egyetemista csapat indulásáról, szülőföldről beszélgettünk Tánczos Barnával, az akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnökével.
tovább
 
 
A kitűnő hokistának szenvedély van a szemében
2018-08-21
A finn Eemeli Parikka lett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia és a Sapientia EMTE közös alakulatának, a Sapientia U23-nak a vezetőedzője. A több diplomás, játékos és edzői múlttal is rendelkező fiatal szakember Magyarországról érkezett Székelyföldre, és azt mondja, kihívás számára a csapatépítés, optimistán tekint az előtte álló munkára.
tovább
 
 
Del Pedrick: Változtatni a gondolkodásmódon
2018-06-11
Két éve látja el a Székelyföldi Jégkorong Akadémia technikai igazgatói feladatkörét Del Pedrick, akit ezúttal egy évértékelő interjúra kértünk meg. A kanadai szakember pozitívnak tartja a gyereklétszám növekedését, a jégpályák épülését, ugyanakkor szemléletváltást vár el az edzők és a sportolók részéről is a jövőben.
tovább
 
 
Elkezdte a felkészülést az SZJA egyetemista csapata
2018-06-03
Már készül a következő bajnoki idényre a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által életre hívott U23-as, egyetemista csapat Csíkkarcfalván. Egyelőre heti három tréning szerepel az edzéstervben.
tovább
 
 
Válogatja a játékosokat az U23-as csapatba az SZJA
2018-05-18
Huszonegy mezőnyjátékos és három kapus vett részt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia próbajátékán, melynek célja, hogy elkezdődjön a játékosok kiválogatása a következő idénytől induló U23-as egyetemista csapat számára. A próbajátékot koordináló Antal István edző elégedett a látottakkal.
tovább
 
 
Legyél tagja az első székelyföldi egyetemista csapatnak
2018-05-10
Előtérbe került a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál a soron következő idényben indítandó székelyföldi egyetemista csapat létrehozása. A leendő csapatot hazai és külföldi trénerek fogják dirigálni a kispadról, de előtte próbajátékot szerveznek az 1998-ban, az 1999-ben, illetve a 2000-ben születettek számára.
tovább
 
 
Káoszba fulladt bajnoki kiírások
2018-05-08
A hivatalos kiírás szerint már le kellett volna járjanak a különböző román ifjúsági bajnoki mérkőzések és mára tisztán kellene látni, hogy mely csapat milyen helyezést ért el. Ezzel ellentétben csupán az U16-os kiírásban rendeztek döntőt, de a kisdöntő itt is elmaradt, míg a többi korosztályban még az alapszakasz mérkőzéseket sem sikerült maradéktalanul letudni.
tovább
 
 
Nagyléptékű beruházások éve a SZJA-nál
2018-05-05
Számos új jégpálya épült és épül Székelyföldön, ugyanakkor a csíkkarcfalvi központ kivitelezésével is remekül halad a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. A korisuli programnak köszönhetően több ezer gyerek kezdett el korcsolyázni az intézmény alközpontjaiban, így megduplázódott a létszám a kezdő hokista korosztályokban. Ez a 2017/18-as idény mérlege, ugyanakkor a következő időszak nagyszabású tervei is méltó folytatást ígérnek.
tovább
 
 
Méltó zárás volt a gálamérkőzés
2018-05-02
Kétnapos eseménysorozatot zártak le kedden este Székelyföld és Magyarország felnőtt jégkorong csapatai egy gálamérkőzés keretében, amely sorban az ötödik volt a 2006-os premiert követően. Ezúttal Csíkszereda adott otthont a Vargyas László által életre hívott eseménynek, amelyen a találkozó bevételét a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlották fel a szervezők. Igazán közönségcsalogató eseménysorozatnak lehettek szemtanúi az érdeklődők. Valóban találó volt a mottó miszerint ez a Székely hoki majális több, mint egy sportesemény.
tovább
 
 
Gratulálok a fiúknak és a magyar válogatottnak
2018-05-01
A mai nap során letudta a fennmaradó egy-egy meccsét Székelyföld és Magyarország U15-ös, illetve U16-os csapata. Ezúttal mindkét találkozón a magyar válogatott húzta be a győzelmet. Tanulságok bőven levonhatóak a két nap folyamán látottakból.
tovább
 
 
Meccsdömping a nyitó napon
2018-04-30
Négy korosztályos utánpótlás mérkőzéssel vette kezdetét a „Székely-magyar hoki majális” Csíkszeredában, amelyen a két válogatott U15-ös, illetve U16-os csapatai mérték össze erejüket két-két alkalommal a nyitó napon. És hogy ne legyen ez elég, kedden újfent egymásnak esnek a felek. Mindenkinek fáj a foga a revánsra, valamilyen formában.
tovább
 
 
Tizenegyedik hely sok tapasztalattal
2018-04-23
Elveszítette utolsó helyosztó mérkőzését a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Mostban, így a 2001/2002-esekből álló alakulat a 11. helyen zárta a csehországi tornát. A fiúk fokozatosan lendültek bele a játékba és vették fel a torna ritmusát.
tovább
 
 
Szokni kell az iramot
2018-04-20
Két vereséggel mutatkozott be a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2001/2002-es csapata a csehországi Mostban zajló Easter Cup nemzetközi tornán. A fiatalok a második meccs felére rázódtak bele az ellenfelek által diktált tempóba. A küzdeni akarással viszont nem volt gond.
tovább
 
 
Vissza Csehországba
2018-04-19
Újabb korosztály szerepel nemzetközi jégkorong tornán, sorban a negyedik. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2001/2002-esekből álló csapata ugyanis a csehországi Mostba utazik, ahol egy 13 alakulatot felvonultató tornán vesznek részt. Csoportellenfelek között felvidéki, lett, illetve finn csapatok vannak.
tovább
 
 
Technikai képességeken kell javítani
2018-04-16
Mahiljovban véget ért a Junior Challenge Victory Cup, amelyen a Székelyföldi Jégkorong Akadémia öt mérkőzést játszott lett, illetve fehérorosz csapatok ellen és mindegyiket elveszítette. A tanulságokat levonva a legnagyobb előrelépéseket a technikai képességek fejlesztése terén kell megtenni.
tovább
 
 
Javuló játékot mutattak
2018-04-15
A fehéroroszországi Mahijlovban zajló Junior Challenge Victory Cup második napján a Székelyföldi Jégkorong Akadémia két összecsapást tudott le és mindkettőt a lett Zemagle ellen. Előbb öt, majd kétgólos vereség lett a vége, de ennél biztatóbb, hogy a csapat javuló játékot mutat.
tovább
 
 
Ellentétes célokkal Kijevben
2018-04-14
„Székely-magyar” meccsel veszi kezdetét ma este a Divízió I/B csoportos U18-as korosztályos világbajnokság. A romániai válogatott zömét székely sportolók teszik ki, de a magyar válogatottban is van székely sportoló.
tovább
 
 
Nagyobb bizalommal kell játszani
2018-04-13
Túl van az első napon a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2004-es csapata a fehéroroszországi Mahiljovban, ahol két meccset tudott le. Mindkettőt szoros küzdelemben elveszítette. Szombaton lehet javítani.
tovább
 
 
Újabb úti cél: Fehéroroszország
2018-04-12
A genfi, illetve a bilinai nemzetközi torna után újabb külföldi megmérettetésre utazott el a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. Ezúttal viszont a 2004-es korosztályon van a sor, hogy helytálljanak, méghozzá a fehéroroszországi Mahiljovban, ahol egy ötcsapatot felvonultató Junior Challenge Victory Cup névre hallgató tornán vesznek részt.
tovább
 
 
Fontos a mentális felkészülés
2018-04-09
Az első napot követően a cél a döntőbe jutás volt, végül a harmadik helyre ért fel a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as alakulata a Genfben megrendezett Spring Hockey Cup elnevezésű nemzetközi tornán. A felemás eredményeket elért, viszonylag összeszokott társaságnak is van amiben előre kell lépnie. Éspedig a mentális felkészülésben.
tovább
 
 
Egyéni képességeken kell javítani
2018-04-08
Hat mérkőzést tudott le a csehországi Bilinában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2005-ös csapata cseh, orosz, fehérorosz, lett, illetve dán csapatokkal szemben, amelyek végén két győzelem, két döntetlen és két vereség került a kosárba. A remek helytállás mellett tanulságokat is levontak a szakvezetők. Ennek értelmében előrelépni az egyéni képességek fejlesztésének területén kell.
tovább
 
 
Helytállás a fáradtság ellenére
2018-04-07
Zsúfolt és nehéz napon vannak túl csapataink, akik Genfben, illetve Bilinában igyekeznek helyt állni két különböző nemzetközi tornán. A 2003-as korosztály a záró napon a bronzért is megküzdhet, míg a 2005-ösök csoportjuk harmadik helyét célozhatják meg.
tovább
 
 
Szintet mérni
2018-04-06
A mai naptól kezdődően két korosztályos székelyföldi válogatott méretteti meg magát nemzetközi tornákon. A 2003-as Szekler Select Genfben, míg a 2005-ös Bilinában lép jégre. Mindkét csapat vezetőedzője szem előtt tartja az eredményességet is, de a szintfelmérés a legfontosabb.
tovább
 
 
Remek napot zártak csapataink
2018-04-06
Két-két meccset tudtak le a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as, illetve 2005-ös alakulatai a genfi és a bilinai nemzetközi tornán. Három győzelem és egy döntetlen az első nap mérlege. Kiváló hangulatban lehet várni a szombati folytatást.
tovább
 
 
Nemzetközi tornákon pallérozódnak
2018-04-04
Két székely válogatott is külföldi nemzetközi tornán vesz részt az elkövetkezendő pár napban. A 2003-ban születettek Genfben, míg a 2005-ben születettek a csehországi Bilinában teszik próbára erejüket és igyekeznek megmutatni tudásukat. Az eredményesség mellett a legfontosabb tényező, hogy a gyerekek tanuljanak.
tovább
 
 
Helyosztókon lépnek jégre
2018-03-23
Egy korosztályos bajnokság befejeződött, ám további kettőben még vannak székelyföldi érdekeltségek a magyar pontvadászatban. Az ISK Csíkszereda U18-as csapat bronzérmes lett, míg az U16-os, illetve U14-es bajnokságokban a helyosztók következnek.
tovább
 
 
Kettőből egyet hozott a Felcsík SK
2018-03-18
Befejeződtek az Erdélyi Jégkorong Liga (THL) U12-es, illetve U14-es korosztályának kiírt aranycsatái, amelyben a Felcsík SK egy behúzott, míg egyet nagy csatában elveszített a Gloria Kisinyov ellen. Utóbbiak az öt kiírt eddigi sorozat egyetlen külföldi győztese.
tovább
 
 
THL-döntőket rendeznek
2018-03-14
Elérkezett az utolsó szakaszához a Jégkorong Erdély Liga (THL), hiszen úgy az U12-es, mint az U14-es korosztályban a mai nappal elkezdődnek a két nyert meccsig tartó finálék. Mindkét korosztályban döntőt játszik a Felcsík SK. U12-ben az ISK Gyergyószentmiklós, míg az U14-eseknél a Kisinyovi Gloria lesz az ellenfelük.
tovább
 
 
Egyetemista jégkorongcsapatot hoznak létre
2018-03-08
Nem kell elmenniük szülőföldjükről azoknak a jégkorongozóknak, akik kikerülnek az U18-as korosztályból, de még nem játszanak felnőtt csapatban. Ugyanis a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, partnerségben a térség klubjaival illetve sportiskoláival, egyetemista csapatot hoz létre.
tovább
 
 
Kezdődik az ifiknél is rájátszás
2018-03-04
Öt korosztályos csapat kezdi meg a magyar jégkorong-bajnokságban az rájátszást, vagy a helyosztókat. Az ISK Csíkszereda U18-as csapata akár éremért is harcolhat, míg a többiek helyosztókon vesznek részt.
tovább
 
 
Olimpikonoknak öltöztek a kishokisok
2018-02-17
Rendhagyó összetartást tartott szombaton a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkkarcfalván, ahol az U12-es jégkorongozók számára megrendezték az I. Székelyföldi Olimpiai Jégkorong Tornát. A „nemzetek” közötti versenyzés viszont nemcsak a jégkorongról szólt, hanem tesztelve volt az ügyességük is, úgy szárazon, mint jégen.
tovább
 
 
Felgyorsult folyamatok: mennyiség helyett minőség
2018-02-14
A hétvégén Sepsiszentgyörgyön a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) átadta második sátortetős jégpályáját is, így a háromszéki városban is teljes gőzzel beindulnak az eltervezett folyamatok. Tánczos Barna a SZJA-át működtető Mens Sana Alapítvány elnöke rövid értékelő interjújában megjegyezte, hogy a folyamatok az utóbbi időben felgyorsultak és az előzetes tervekhez képest jobban áll az akadémia.
tovább
 
 
Sepsiszentgyörgy is bekapcsolódott a vérkeringésbe
2018-02-11
Népes érdeklődő közönség mellett került hivatalos átadóra Sepsiszentgyörgyön a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által felhúzott sátortetős műjégpálya a Sepsi Aréna szomszédságában. Az ünnepi beszédek után hamar birtokba vették az új pályát a kishokisok a számukra kiírt Sepsi-kupán.
tovább
 
 
Ellentétes eredményekkel zártak
2018-02-11
Öt-öt mérkőzés tudott le az ISK Csíkszereda, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as alakulata a magyar U16-os bajnokság középszakaszában. A csíkiak mind az öt meccsüket elveszítették az A csoportban, míg a SZJA mindegyiket behúzta a B csoportban. A ISK elődöntőbeli szereplése, viszont nem a saját kezében van.
tovább
 
 
Átadás előtt a sepsiszentgyörgyi pálya
2018-02-08
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia második sátortetős műjégpályáját is átadja, ezúttal Sepsiszentgyörgyön a Sepsi Aréna szomszédságában. A vasárnapi átadó ünnepség 11 órától kezdődik, majd a kishokisoké lesz a főszerep, hiszen Sepsi-kupa néven U8-as, illetve U10-es torna veszi kezdetét.
tovább
 
 
Jövője is lesz a hokinak Székelyudvarhelyen
2018-02-01
Felszereléseket adott át a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szerda kora este Székelyudvarhelyen, ahol az udvarhelyi kishokisok egyben a Magyar Jégkorong Szövetség adományait is átvehették. A rögös kezdés után a biztató jövő veszi át helyét Székelyudvarhelyen.
tovább
 
 
Jégkorongot népszerűsítettek Székelyudvarhelyen
2018-01-29
Hétvégén harmadik alkalommal rendezték meg Székelyudvarhelyen a Winter Classic amatőr jégkorongtornát, amelyre ezúttal öt csapat kapott meghívót. A rendezvény célja a sportág további népszerűsítése volt, továbbá adománygyűjtés is zajlott a Székelyudvarhelyi Küküllő U12-es csapata részére.
tovább
 
 
Tapasztalatszerzésnek kiváló
2018-01-22
MAC-Hídépítő Kupával díjazott U10-es utánpótlás jégkorong tornát rendeztek hétvégén Budapesten a Tüskecsarnokban, amelyen az ISK Csíkszereda, a Felcsík SK, illetve az ISK Gyergyószentmiklós csapatai is részt vettek. Remek erőfelmérő volt, hogy hol tart ezen korosztály magyar, szlovák, szlovén, vagy épp svájci csapatokkal szemben.
tovább
 
 
Nemzetközi tornán az U10-esek
2018-01-19
Három székelyföldi alakulattal, a nevezők között, rendezik meg idén is az U10-es korosztály számára kiírt MAC-Hídépítő Kupát a budapesti Tüskecsarnokban. A nemzetközi tornán 14 csapat verseng, s mindezt élőben lehet követni.
tovább
 
 
Portyázó székelyföldi csapatok
2018-01-08
Magyarországi portyára indultak a székelyföldi csapatok, vagy épp váltani fogják egymást az elkövetkezendő időben. Az U12-esek már ma, az U18-asok holnap, míg az U16-osok szerdán kezdik meg az újabb meccssorozatot. Egyben az idei esztendő első hivatalos meccsei is lesznek.
tovább
 
 
Kihívásokkal teli év következik
2018-01-02
Termékeny évet tudhat maga mögött a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, hiszen úgy sport-, mint infrastrukturális téren hatalmas előrelépések történtek. Két helyszínen épül jégpálya, idén pedig Marosvásárhelyen is elkezdik egy vadonatúj, sátortetős mobil műjégpálya munkálatait. A Korisuli-program pedig minden alközpontban működik, vagy hamarosan beindul.
tovább
 
 
Kézdivásárhely-kupa az új műjégpályán
2017-12-30
Első alkalommal rendeztek Kézdivásárhely-kupát az újonnan átadott műjégpályán tizennégy csapat részvételével. Az U10-es tornán a társszervező Székelyföldi Jégkorong Akadémia az alközpontok csapatait ajándékkal is meglepte.
tovább
 
 
A Sportklub játékosai is edzik majd a fiatalokat
2017-12-24
Szorosabbra fűzik az együttműködést a Csíkszeredai Sportklub felnőtt csapata és az utánpótlás alakulatok között. A kék-fehérek meccsein a játékosokat már az ISK Csíkszereda U8-as, illetve U10-es ifjú jégkorongozói vezetik fel, ugyanakkor a felnőtt hokisok hamarosan edzőként mentorálják a fiatalokat.
tovább
 
 
Hosszú idő után hazai meccs Székelyudvarhelyen
2017-12-20
Első hivatalos hazai mérkőzését játszotta a Székelyudvarhelyi Küküllő csapata az U12-es Erdélyi Jégkorong Ligában (THL), méghozzá az ISK Csíkszereda II. ellen. A rendkívüli meccsre mintegy száz szurkoló érkezett Székelyudvarhelyről és Csíkszeredából.
tovább
 
 
A hullámzó játékon kell javítani
2017-12-19
Letudta első középszakaszbeli magyarországi túráját az ISK Csíkszereda U16-os alakulata, amely az öt mérkőzéséből hármat megnyert. Gál Sándor vezetőedző elégedett a mutatott játékkal, de a győri vereséget fájlalja.
tovább
 
 
Megmozgatták a fiatalokat
2017-12-04
Két helyszínen rendeztek U8-as, illetve U10-es nemzetközi jégkorong utánpótlás tornát hétvégén és úgy Gyergyószentmiklóson, mint Csíkkarcfalván közel 500-500 gyerek fordult meg két nap alatt.
tovább
 
 
Nemzetközi tornák a hétvégén
2017-11-30
Eseménydús hétvége elé néznek az U8-as, illetve az U10-es ifjúsági csapatok, hiszen két helyszínen is nemzetközi tornát szerveznek számukra. Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós-kupára, míg Csíkkarcfalván a Felcsíki Nemzetközi Jégkorong Tornára kerül sor.
tovább
 
 
Nem vihetik el a fiatal jégkorongozókat Székelyföldről
2017-11-28
Székelyföldi körútra érkezett a Magyar Jégkorong Szövetség vezetősége a Székelyföldi Jégkorong Akadémia meghívására, a szakemberek ellátogatnak minden alközpontba, illetve feltérképezik az elmúlt egy évben történt előrelépéseket. A látogatás legfontosabb eseménye Csíkszeredában zajlott, egy együttműködési szándéknyilatkozatotírtak alá a két intézmény képviselői.
tovább
 
 
Eseménydús összetartás a lányoknak
2017-11-27
Megvolt az első összetartás a lányok számára is az idei jeges szezonbanCsíkkarcfalván. Az egész napos programban a száraz-, illetve jeges edzések mellett csapatépítő játékok is szerepeltek.
tovább
 
 
Toborzó előzi meg a pályanyitást Székelyudvarhelyen
2017-11-23
Javában zajlik a toborzás Székelyudvarhelyen, ahol a Székelyföldi Jégkorong Akadémia edzői óvodáról óvodára járva igyekeznek népszerűsíteni a sportágat. Közel két hét múlva pedig már jégre is léphetnek a lurkók, hiszen a tervek szerint megnyitja kapuit a jégpálya.
tovább
 
 
A fejlődésre fektettük a hangsúlyt
2017-11-22
Magyarországi portyán szerepelt három székelyföldi csapat az elmúlt napokban ahol finom vegyes eredményeket értek el. Vannak edzők, akik elégedettek és van aki jókor jött pofonokról beszél.
tovább
 
 
A jövőnek is üzentek
2017-11-03
Letették az alapkövét a Székelyföldi Jégkorong Akadémia központi épületének Csíkkarcfalván. Az ünnepségen az utódoknak is üzentek, az időkapszulában korongot, mezt, videófelvételt és egy levelet is elhelyeztek.
tovább
 
 
Több százan a Góbé-kupán
2017-10-30
Pezsgett a csíkkarcfalvi műjégpálya a hétvégén, ahol harmadik alkalommal rendezték meg az U8-as, illetve az U10-es korosztályoknak a Góbé-kupát. A szombaton és vasárnap lezajlott eseményen nem kevesebb, mint 320 kisgyerek lépett jégre, akik nem távoztak üres kézzel.
tovább
 
 
Az új stábtag: Carolynn Pedrick
2017-10-24
Tovább erősödik a kanadai vonal a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál, miután az ősz folyamán már csatlakozott a stábhoz Carolynn Pedrick. Carolynn az akadémiához tartozó sportolók jégen kívüli, azaz a száraz felkészülést segíti majd a jövőben.
tovább
 
 
Fárasztó hét után elégedetten
2017-10-23
Két korosztályban három székelyföldi csapat portyázott Magyarországon az elmúlt napokban, ahol szép eredményeket értek el. Az ISK Csíkszereda U18-as csapatának ötből négy, az U16-os csapatnak ötből öt, míg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as csapatának ötből négy a mérlege.
tovább
 
 
Elkezdődött a karcfalvi központ építése
2017-10-19
Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, ugyanis a napokban elkezdődött a központ építése a csíkkarcfalvi jégpálya szomszédságában. Első körben a metodikai-, illetve az orvosi-egészségügyi helyiségek készülnek el. A kivitelezőnek 300 napja van a munkálatok befejezésére.
tovább
 
 
Felszerelést kaptak a hokisok
2017-10-16
250 mezőnyjátékos-, illetve 16 kapusfelszerelést osztanak szét a Székelyföldi Jégkorong Akadémia alközpontjaiban, elsősorban az U8-as, illetve az U10-es korosztályok számára. Első körben a Felcsík SK, a csíkszeredai, illetve a gyergyószentmiklósi sportolók kapták meg az öltözetet. A szakemberek abban bíznak, hogy a felszerelés biztosításával még több gyereket tudnak megnyerni a hokinak.
tovább
 
 
Újabb túrára indulnak az ifik
2017-10-12
Folytatódnak a magyar korosztályos jégkorong bajnoki meccsek, ami a székelyföldi csapatokat illeti. Az ISK Csíkszereda U18-as, illetve U16-os alakulatai, valamint a Székelyföldi Jégkorong Akadémia U15-ös csapat utazik. Az U14-esek hazai pályán kezdik a főcsoport küzdelmeit.
tovább
 
 
Sikeres toborzó Székelyudvarhelyen
2017-10-04
Első alkalommal szervezett toborzó akciót Székelyudvarhelyen a Székelyföldi Jégkorong Akadémia a XXV. Székelyudvarhelyi Nemzetközi kiállításon és vásáron. A rendezvény jó hangulatban zajlott le és már számos hokizni vágyó gyerek jelentkezett edzésekre.
tovább
 
 
Két korosztályban léptek jégre
2017-10-02
Két utánpótlás korosztályban is pályára léptek a hétvégén a jégkorongozók. Elkezdődtek ugyanis a román bajnoki meccsek az U18-as korosztályban, ahol az ISK Csíkszereda, illetve az ISK Gyergyószentmiklós felemás eredményeket értek el. Közben az U12-esek is megkezdték a magyar bajnoki meccseik sorozatát.
tovább
 
 
Gyergyószentmiklósé a győzelem
2017-10-01
Míg az U12-es korosztályban a Brassói Corona, addig az U14-eseknél az ISK Gyergyószentmiklós vitte el az idei évben kuriózumnak számító THL-kupát. A fináléban a gyergyószentmiklósi csapat aranygóllal verte az ISK Csíkszeredát.
tovább
 
 
Értékeltek az edzők
2017-09-25
Hat székelyföldi csapat portyázott az elmúlt napokban Magyarországon, ahol korosztályos magyar bajnoki meccseket játszottak. Volt ahol már alapszakasz meccseket rendeztek, és volt ahol egyelőre csak a kvalifikációs találkozók zárultak.
tovább
 
 
Brassóba került a THL-kupa
2017-09-24
Első alkalommal szervezték meg a THL-kupát, amely döntő tornájára, azaz a Final Fourra Csíkszeredában került sor. Az U12-es korosztálynak kiírt finálé végén a Kovács László által irányított Brassói Corona kishokisai örvendhettek.
tovább
 
 
THL-kupa döntőt rendeznek
2017-09-22
Újdonsággal rukkolt elő a THL-t (Erdélyi Jégkorong Liga) szervező Hargita Megyei Jégkorong Egyesület (HMJE), amely az idei évben megszervezi a THL-kupát a felnőttek kupasorozatának mintájára. A hétvégén, Csíkszeredában, az U12-esek mérik össze erejüket.
tovább
 
 
Rajt a magyar bajnokságban
2017-09-15
Egy korosztály kivételével mind a további háromban elkezdik a székelyföldi jégkorong csapatok a magyar bajnoki pontvadászatot. Az U14-esek kvalifikációs meccseket játszanak, míg az nagyobbak az alapszakasz első meccsein lesznek érdekeltek.
tovább
 
 
Túl az év első edzőképzésén
2017-09-10
Közel harminc edző részvételével tartotta meg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkkarcfalván az idei idény első edzőképző szemináriumát. Az egynapos képzésen a trénerek ezúttal négy tematikában hallgathattak előadást.
tovább
 
 
A metodikai- és az orvosi központ tervei
2017-09-08
Augusztus utolsó napján sajtótájékoztató keretében számolt be a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana alapítvány vezetősége, hogy Csíkkarcfalván már az idén nekikezdenek a metodikai-, illetve az orvosi központ építésének. Ezúttal a látványtervekből mutatunk meg egy párat.
tovább
 
 
Nagy tervek a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál
2017-08-31
Sajtótájékoztató keretében számoltak be a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány vezetői az elkövetkezendő feladatokról. Három fontos pillérről volt szó: infrastrukturális beruházásokról, szakmai elképzelésekről, illetve a finanszírozási keretről. Még az idén elkezdődnek Csíkkarcfalván a metodikai központ, illetve az orvosi rendelők megépítésének, de jégpályával gazdagodna Sepsiszentgyörgy, illetve Gyergyószentmiklós.
tovább
 
 
Lehetőség azoknak, akiknek nincs jég
2017-08-30
Újabb nagyszabású összetartó tábort szervezett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amely ezúttal azon központok jégkorongozóit célozta meg ahol jelen pillanatban még nincs jég, vagy épp jégpálya. Közel ötven gyerek készül Marosvásárhelytől Sepsiszentgyörgyig Karcfalván.
tovább
 
 
Kemény munka mellett, mókázni is lehetett
2017-08-17
Az idény ugyan még nem kezdődött el, de a Székelyföldi Jégkorong Akadémia máris elkezdte az összetartásokat. Első körben egy négy napos tábor keretében a kapusokat hívták meg Csíkkarcfalvára. A közel negyven gyereket újfent a Pozsonyi Slovan kapusedzője Michal Zemancik koordinálta.
tovább
 
 
Kitartó és következetes munkára van szükség
2017-08-07
Mélyebb lélegzetvételű interjúval jelentkezünk ezúttal, amely során Tánczos Barnát a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnökét kérdeztük. Igyekeztünk olyan témákat boncolgatni, amely az elmúlt egy évből kiindulva a jövőbeni terveket és elképzeléseket is felvázolja. Terítékre kerültek a pozitívumok, az előttünk álló feladatok, a játékos elvándorlás, illetve különböző kapcsolatrendszerek.
tovább
 
 
Eseménydús Csíkszeredai Városnapok
2017-08-06
Négy napon át aktívan részt vett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia a Csíkszeredai Városnapok rendezvényein, sőt mi több egy külön kis teret is sikerült belakni. Ez az úgynevezett AkademiFalu volt, ahol mindenki találhatott magának kedvére való programot. Gyerekek és felnőttek egyaránt, sőt mi több a Csíkszeredai Sportklub felnőtt jégkorongcsapata itt tartotta meg hivatalos bemutatóját.
tovább
 
 
Akadémia falu a városban
2017-08-01
Rendhagyó programkínálattal jelentkezik a csíkszeredai Városnapok alkalmával a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. Csütörtöktől vasárnapig a Majláth Gusztáv Károly téren foglalkozások fognak zajlani. Érdemes lesz benézni.
tovább
 
 
Megoldás küszöbén az utánpótlás kérdése
2017-07-21
Mint minden Tusványoson az idein is terítékre került a jégkorong témája a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem- és Diáktáborban. Ezúttal a hangsúly az utánpótláson volt, ahol egy megegyezés körvonalazódik a Magyar Jégkorong Szövetség és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia között.
tovább
 
 
Felcsíkon is belevágtak
2017-07-19
A nyári időszak nemcsak a száraz felkészülésről szól a jégkorongban, hanem a toborzásokról is. A Felcsík SK-nál sem tétlenkednek ezen ügyben és a hétvégén már ott voltak a csíkdánfalvi falunapokon, de a kör nem zárul, hiszen ott lesznek a további felcsíki települések ünnepségsorozatain.
tovább
 
 
Toborzó óvódásoknak, szárazedzéssel
2017-07-05
Javában tartja toborzóit a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkszeredában, ahol első körben az óvódásokat célozták meg. Az edzők számos napköziket végigjárva játékosan mutatják be a sportágat és egyúttal ugyanolyan játékos szárazedzésekre hívják az érdeklődőket. A program nemcsak Csíkszeredában, hanem az akadémia többi központjába is be fog indulni.
tovább
 
 
Mennyiség helyett minőségre dolgozni
2017-06-28
Múlt év őszén kezdte el a munkát a finn Sam Liebkind a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál mint kapus mentoredző. A begyűjtött tapasztalatokról kérdeztük továbbá, hogy melyek azok az elemek, amelyekkel elégedett és melyek azok, amelyeken, meglátása szerint, változtatni kell.
tovább
 
 
Kilenc csapat Székelyföldről
2017-06-21
Székelyföld kilenc csapattal képviseli magát a 2017/2018-as magyar korosztályos jégkorong-bajnokságban. Sorra vettük, hogy mely csapatok hogyan készülnek a nyár folyamán. A legtöbb helyen már lezárult a felkészülés első szakasza.
tovább
 
 
Sikeres toborzó Csíkszentimrén
2017-06-10
Gyereknappal egybe kötött toborzót tartottak Csíkszentimrén, ahol a jégkorong is főszerepbe került. Jakab Károly a helyi Sasok edzője elmondta, hogy 17 gyerek jelentkezett, akik hokizni járnának.
tovább
 
 
Megvalósításokról, tervekről
2017-06-06
Tavaly pünkösdkor jelentették be hivatalosan, hogy megnyitja kapuit a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amelynek vezetői ez év pünkösdhétfőjén beszámoltak az eddigi tevékenységről, illetve jövőbeli terveikről beszéltek. Számos településen indul be a korisuli program, illetve folytatódnak az infrastrukturális fejlesztések. Hét jégpályán készülhetnek ősztől a székelyföldi kishokisok.
tovább
 
 
Tiszteletbeli tag lett Takács István
2017-05-30
Hatalmas megtiszteltetés érte a csíkszeredai jégkorong egyik, ha nem a legnagyobb alakját, Takács Istvánt, akit a Magyar Jégkorong Szövetség – id. Ocskay Gáborral egyetemben – tiszteletbeli taggá választott.
tovább
 
 
Egy élmény volt a gyerekeknek
2017-05-29
Akademi-kupával zárta az évet a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amely egy belső háziverseny volt a 2002-es korosztálytól a 2010-esekig. Az edzőket kérdeztük a tapasztaltakról.
tovább
 
 
Akademi-kupa a kicsiknek is
2017-05-28
Míg a múlt hétvégén 2002-2005-ös korosztályok számára rendezték meg Csíkszeredában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia belső háziversenyét, addig szombaton az U8-as, illetve az U10-es korosztályokon volt a sor.
tovább
 
 
Türelmesek és kitartóak kell legyünk
2017-05-24
Első évén van túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál Del Pedrick technikai igazgató, aki hosszabban nyilatkozott az itt eltöltött első évéről. Kérdeztük Székelyföldről, de a szakmai kérdések sem maradhattak le.
tovább
 
 
Túl az első háziversenyen
2017-05-24
Első alkalommal szervezett belső háziversenyt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amely rendhagyó módon az Akademi-kupára hallgatott. Az elmúlt hétvégén a 2002/2003-as, illetve a 2004/2005-ös korosztályoknak, míg a most következő hétvégén a 2006/2007-es és a 2008/2009-es korosztályok számára lesz megrendezve a torna.
tovább
 
 
Edzőképzés a nyári felkészülésre
2017-05-20
Kétnapos képzésen vannak túl a Székelyföldi Jégkorong Akadémia trénerei, akik Csíkkarcfalván gyűltek össze, hogy elméleti, illetve gyakorlati szempontból bővítsék tudásukat a nyári felkészülésre.
tovább
 
 
Ötödik hely Norvégiában
2017-04-30
Véget ért a norvégiai Skienben zajló Telemark Trophy U16-os nemzetközi torna a székely válogatott számára, amely az ötödik helyen zárt. Bár nem sikerült mérkőzést nyerni érdemes volt elutazni és olyan csapatokkal felvenni a versenyt, akik hokikultúrája világszínvonalú.
tovább
 
 
Összetartottak a lányok is
2017-04-25
A fiúk mintájára első alkalommal szervezett összetartást a lányok számára a Székelyföldi Jégkorong Akadémia Csíkkarcfalván, amelyen 37 sportoló vett részt a nyolcévesektől a tizennyolc évesekig. Lesz folytatás.
tovább
 
 
Norvégiába készülnek
2017-04-23
Fény derült arra, hogy kik utaznak Norvégiába a hétvégén sorra kerülő Telemark Trophyra. A székely válogatott remek ellenfelekkel méri össze erejét a Skienben sorra kerülő nemzetközi tornán.
tovább
 
 
Nyolcadik hely Mostban
2017-04-20
Véget ért a csehországi Mostban az Easter Cup elnevezésű nemzetközi utánpótlás jégkorong torna, amelyen a 2003-as székely válogatott is ott volt. A fiatalok a nyolcadik helyet szerezték meg a csütörtöki helyosztó meccs után.
tovább
 
 
Ellentétes meccsek napja
2017-04-19
További két mérkőzést tudott le a 2003-asokból álló székely válogatott a csehországi Mostban zajló Easter Cup nemzetközi tornán. A fiúk két különböző arcukat mutatták és végül a hetedik helyért küzdhetnek meg a tornán.
tovább
 
 
Egyszer fenn, egyszer lenn
2017-04-18
Túl van a 2003-asokból álló székely válogatott a csehországi Mostban zajló Easter Cup nemzetközi tornán. A nyitómeccsüket megnyerték a fiatalok, ám a másodikat elveszítették.
tovább
 
 
Nyolcadik helyen zártak Helsinkiben
2017-04-16
Bár közel voltak az elődöntőhöz mégis a nyolcadik helyen zárt a 2005-ösökből álló székely válogatott Helsinkiben. A csapatot elkísérő edzők láthatták, hogy mely elemekben vannak partiban a finn csapatokkal ebben a korban és látták azt is, hogy miben kell javulni.
tovább
 
 
Fel van adva a lecke
2017-04-16
Mind a hat mérkőzését elveszítette Kassán a 2004-esekből álló székely válogatott, aminek fényében a szakvezetők láthatják, hogy melyek azok az alapos hiányosságok, amelyeken dolgozni kell a jövőben.
tovább
 
 
Javuló játék
2017-04-15
Bár győzelmet még nem tudott jegyezni a 2004-esekből álló székely válogatott Kassán, ám gólt már elért. Az edzői stáb szerint javuló tendenciát mutat a csapat játéka.
tovább
 
 
Három meccs, három különböző eredmény
2017-04-15
További három összecsapást ütöttek le a 2005-ös székely fiúk a Helsinkiben zajló nemzetközi tornán. Egy győzelem, egy vereség, illetve egy döntetlen született. Folytatás vasárnap.
tovább
 
 
Háromból kettő Helsinkiben
2017-04-14
Három meccset tudott le a székely válogatott Helsinkiben ahol a 2005-ös korosztály igyekszik helyt állni. Két találkozót be is húztak a fiúk.
tovább
 
 
Tanulságos találkozók Kassán
2017-04-14
Két mérkőzést tudott le Kassán a 2004-esekből álló székelyföldi válogatott, amely előbb a finn One Hockey Finland-tól, majd a Kassai Black Wolves alakulatától kapott ki. Folytatás szombaton további két meccsel.
tovább
 
 
Fontos a mentális felkészülés
2017-04-13
Az elmúlt napokban a Pozsonyi Slovan kapusedzője, Michal Zemancik, járt a Székelyföldi Jégkorong Akadémián, aki a következő generációknak igyekezte átadni szakmai tudását. Itt tartózkodása során a legnagyobb hangsúly a mentális felkészülésre került.
tovább
 
 
Kezdődik az U18-as döntő
2017-04-12
Alighogy hazatért az U18-as, zömében székelyföldiekből, álló romániai válogatott a dél-koreai Divízió II/A csoportos világbajnokságról, máris kezdődik a korosztályos román bajnoki döntő az ISK Csíkszereda és az ISK Gyergyószentmiklós között.
tovább
 
 
Versenyképes csapatok álltak össze
2017-04-09
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia megtartotta a 2003-as, illetve a 2004-es korosztályok számára is az utolsó edzőtábort, amely egyben válogató is volt a jövő hétvégén kezdődő nemzetközi tornára. Del Pedrick az akadémia szakmai igazgatója elégedett az eddigi tapasztaltakkal.
tovább
 
 
Kassát is bevennék
2017-04-08
Hat csapatot felvonultató tornára indul a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2004-es korosztálya. Az úti cél ezúttal Kassára utaznak, ahol olasz, szlovén, szlovák, illetve finn csapatok is jelen lesznek.
tovább
 
 
Norvégia sem marad ki a sorból
2017-04-07
A hónap végén az U16-os székelyföldi válogatott is a nyakába veszi az utat és Norvégiába utaznak, ahol egy négycsapatos tornán vesznek részt. Három nap, három meccs, három kemény ellenfél.
tovább
 
 
U14-es bajnok a Felcsík SK
2017-04-06
A lehető legizgalmasabb végkifejlete lett az Erdélyi Jégkorong Liga (THL) U14-es bajnoki döntőnek, amely egyben a magyar korosztályos bajnokság helyosztó párharca is volt. A győztes végül a Felcsík SK lett az ISK Csíkszereda „kárára”.
tovább
 
 
Csehországot célozzák meg
2017-04-04
Sorra dől el, hogy mely válogatott hol fogja kipróbálni először erejét a nemzetközi porondon. A Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as válogatottja a csehországi Mostba fog utazni Húsvétkor.
tovább
 
 
A helyosztók következnek
2017-04-03
Véget ért az U14-es magyar bajnokság középszakasza és hétfőtől kezdve már a helyosztókért játszanak a székelyföldi alakulatok. A Felcsík SK és az ISK Csíkszereda egymás ellen az 5. helyért, míg az ISK Gyergyószentmiklós a Pesterzsébeti HC-val a hetedik pozícióért küzd meg. A párharcok két nyert meccsig tartanak.
tovább
 
 
Csíkszeredai bronzérem a záró tornán
2017-04-02
Budapesten, a Jégpalotában, rendezték meg a hétvégén az U12-es korosztály számára az úgynevezett helyosztó záró tornát. Az ISK Csíkszereda a harmadik helyig jutott, a Felcsík SK a nyolcadik, míg az ISK Gyergyószentmiklós a tizenegyedik pozícióban zárt.
tovább
 
 
Kósa Endre emléktorna másodjára
2017-03-30
Idén is megrendezésre kerül a Kósa Endre Emléktorna, amely a második kiadásához érkezett. A tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi csíkszeredai jégkorongozó emlékére létrehozott tornát az U8-as, illetve az U10-es korosztályok számára rendezik.
tovább
 
 
Ellenfélre várnak
2017-03-29
Két meccs alatt letudta a döntőbe jutást az ISK Csíkszereda U16-os csapata a román jégkorong-bajnokságban. Györgypál Tamásék a Brassói Coronát ütötték ki. Az ISK Gyergyószentmiklós hazai pályán került hátrányba.
tovább
 
 
Lemaradtak a bronzról
2017-03-28
Egy szoros és egy nagyobb arányú vereséget szenvedett az ISK Csíkszereda U18-as alakulata az Újpest ellen vívott bronzmérkőzésen. Ennek fényében a Gál Sándor által irányított csapat a negyedik helyen zárt.
tovább
 
 
Nemzetközi tornára indul a SZJA
2017-03-27
Első nemzetközi megmérettetésére készül a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2005-ben született alakulata és a minél jobb szereplés érdekében válogatót tartották Csíkszeredában. Az úti cél Helsinki, ahová 20+2 játékos mehet. Nagy volt a konkurencia, hiszen negyvenen álltak sorba a megtiszteltetésért, hogy Székelyföld mezét magukra ölthessék.
tovább
 
 
Negyedik helyen zártak
2017-03-25
Nem sikerült éremmel hazatérnie az ISK Csíkszereda U16-os csapatának a magyar bajnoki kisdöntőt követően, hiszen az Újpest előbb 5–1-re, majd 5–3-ra nyert. Marad a román bajnokság Györgypál Tamás alakulata számára.
tovább
 
 
A legfrissebb igazolás: Antal István
2017-03-20
A múlt nyáron még a németországi Mannheim-be vállalt munkát Antal István, ám az idén tavasszal már a Székelyföldi Jégkorong Akadémia szakmai stábját erősíti.
tovább
 
 
Túl az első tornán
2017-03-20
Első alkalommal került sor Csíkkarcfalván a Székelyföldi Jégkorong Akadémia-kupára, amelyet az U10-es, illetve az U8-as korosztályok számára rendeztek. A két nap alatt 350 gyerek fordult meg a csíkkarcfalvi jégpályán.
tovább
 
 
Idegenből hozták a pontokat
2017-03-19
Újabb meccseken vannak túl a magyar U14-es bajnokságban a székelyföldi alakulatok. Az 5-8. helyért zajló rájátszásban a Felcsík SK a Pesterzsébet otthonából hozta el a pontokat, míg a székelyföldi rangadón Csíkszereda nyert.
tovább
 
 
Érvényesült a papírforma
2017-03-18
Bevált Györgypál Tamás jóslata, ami az U16-os magyar korosztályos elődöntő párharcának végkimenetelét illeti. Az ISK Csíkszereda nem tudta megnehezíteni az ifj. Ocskay Gábor JA dolgát, amely söpréssel lépett a döntőbe. A bronzért az Újpest lesz az ellenfél.
tovább
 
 
Fehérvár a párharc esélyese
2017-03-17
Az ISK Csíkszereda U18-as csapata után az U16-osok is megpróbálnak bejutni a magyar bajnoki döntőbe. Számukra is az ifj Ocskay Gábor JA-án vezet az út a fináléba.
tovább
 
 
Partiban van az ISK
2017-03-17
Két mérkőzés után döntetlenre áll a három nyert mérkőzésig tartó magyar U18-as jégkorong-bajnokság kisdöntője. Az Újpest az első meccsen, míg az ISK Csíkszereda a másodikon győzedelmeskedett. Folytatás a hónap végén.
tovább
 
 
Bronzérem a tét
2017-03-16
Elkezdődik a magyar U18-as korosztályos bajnokság bronzéremért zajló küzdelme, amelyben a Csíkszeredai ISK ellenfele az Újpest lesz. Egyelőre két meccset rendeznek.
tovább
 
 
A bronzért és a döntért játszanak
2017-03-14
Három korosztályban is jégre lépnek a székelyföldi csapatok a héten. Az U18-as korosztályban az ISK Csíkszereda a bronzért játszik az Újpest ellen, az ISK Csíkszereda U16-os alakulat a magyar bajnoki döntőbe jutásért lép jégre, míg az U14-esek folytatják helyosztó mérkőzéseiket.
tovább
 
 
Harc a helyezésekért
2017-03-13
Elrajtolt a magyar U14-es bajnokság 5-8. helyéért zajló küzdelem, amelyben a három székelyföldi – Gyergyószentmiklósi ISK, Felcsík SK, Csíkszeredai ISK – mellett a Pesterzsébeti HC érdekelt.
tovább
 
 
Bajnok az ISK U20-as csapata
2017-03-07
Az előzetes papírformának megfelelően az ISK Csíkszereda U20-as csapata söpréssel hódította el a román bajnoki címet a Bukaresti Steaua ellen vívott finálét követően.
tovább
 
 
Felavatták az új jégpályát
2017-03-04
Egész napos program keretében pénteken átadták Csíkszeredában, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia által kivitelezett új jégpályát a Dendrológiai-parkban, amely a helyi önkormányzat döntése értelmében ezentúl a Molnár Lajos nevet fogja viselni. A beruházás összértéke 775 ezer euróba került.
tovább
 
 
Átadás előtt a mobil jégpálya
2017-03-01
Elérkezett az első mérföldkőhöz a tavaly elindult Székelyföldi Jégkorong Akadémia, hiszen pénteken hivatalos körülmények között átadják a Csíkszeredában felállított sátortetős mobil jégpályát.
tovább
 
 
Bronzért játszhatnak
2017-02-28
Nem sikerült a bravúr az ISK Csíkszereda U18-as jégkorongcsapatának, amely a magyar bajnokság elődöntőjében összesítésben 2–0-s vereséget szenvedett az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiától.
tovább
 
 
Tét az 5-8. hely
2017-02-24
Hivatalosan is eldőlt, hogy mindhárom székelyföldi U14-es csapat az 5-8. helyért fog megküzdeni a magyar jégkorong-bajnokságban.
tovább
 
 
Újraéledő Udvarhelyi jégkorong
2017-02-22
November óta újraindult a jégkorong utánpótlás nevelés Székelyudvarhelyen, Bán-Széll István vezetésével, és az elmúlt hétvégén már egy négycsapatos tornát is rendeztek. A létszám egyre növekszik és a következő szezonban már U10-es csapattal neveznének az Erdélyi Jégkorong Ligába (THL).
tovább
 
 
Elődöntős U16-osok
2017-02-16
Elődöntőbe jutott az ISK Csíkszereda U16-os csapata a magyar korosztályos jégkorong-bajnokságban. Ellenfelük kiléte egyelőre még ismeretlen.
tovább
 
 
Fehérvár ellen a döntőért
2017-02-14
A Gál Sándor által irányított ISK Csíkszereda U18-as jégkorongcsapata bejutott a magyar korosztályos bajnokság elődöntőjébe, miután a két nyert párharcig tartó elődöntőért kiírt Debreceni HK elleni párosítást könnyedén hozta. Az elődöntőben az ifj. Ocskay Gábor JA lesz a csíkiak ellenfele.
tovább
 
 
Elődöntő a tét
2017-02-12
Magyarországra utazott az ISK Csíkszereda U18-as és U16-os alakulata. Mindkét csapat az elődöntőbe jutásért játszik. Az U18-asok már „rájátszanak”, míg az U16-osok utolsó három meccsüket játsszák az alapszakaszban.
tovább
 
 
Nyert a Felcsík SK
2017-02-08
Véget ért a magyar U14-es jégkorongbajnokság alapszakasza a Felcsík SK számára, amely szerda délután háromgólos győzelmet aratott a Gyergyószentmiklósi ISK ellen. Eldőlt, hogy a felcsíki alakulat az 5–8. helyért játszik a továbbiakban. Erre pályázik a másik két székelyföldi alakulat a Gyergyószentmiklósi ISK és a Csíkszeredai ISK is.
tovább
 
 
Áll a sátor a leendő pálya fölött
2017-02-05
Az enyhe időnek köszönhetően folytatták Csíkszeredában, a Dendrológiai-parkban, a mobil jégpálya építését. Pénteken és szombaton a meglevő alapokra terítették ki a sátorponyvát, amelyet vasárnap fel is fújtak. A héten a belső munkálatok zajlanak, majd jöhet a jégkészítés.
tovább
 
 
Lehetett volna jobb is
2017-01-31
Értékelték a korosztályos székelyföldi edzők az elmúlt napokban lezajlott magyar U14-es bajnoki meccseket. Mindhárom alakulat vezetője egyetértett abban, hogy sikerülhetett volna jobban is.
tovább
 
 
Mindent vitt a MAC
2017-01-29
Meccsdömping volt az elmúlt napokban Székelyföldön, ahol az U14-es korosztályban 18, míg az U12-es korosztályban kilenc összecsapást rendeztek.
tovább
 
 
Kilenc pontból hét
2017-01-26
Két győzelmet és egy hosszabbításos vereséget könyvelhetett el az ISK Csíkszereda U16-os csapata utolsó előtti magyarországi kiszállásán. Az alapszakaszból még három meccs maradt, de jelenleg elődöntőt érő helyen áll az ISK.
tovább
 
 
Meccsdömping a héten
2017-01-23
Rengeteg mérkőzést rendeznek a héten Gyergyószentmiklóson, Csíkkarcfalván, illetve Csíkszeredában, ahol az U12-es és az U14-es magyar bajnokik vannak műsoron. Az ISK Csíkszereda U16-os csapata újabb magyarországi túrára indult.
tovább
 
 
Egy lett meg
2017-01-14
Egy sima győzelem, két szoros és egy négygólos vereség az ISK Csíkszereda U18-as csapatának a mérlege az év első magyarországi kiszállásán.
tovább
 
 
Háromból kettő
2017-01-13
Túl van az ISK Csíkszereda a 2017-es esztendő első magyarországi kiszállásán, ahol három mérkőzéséből kettőt megnyert és továbbra is őrzi a negyedik helyét a tabellán.
tovább
 
 
Évkezdés összetartással
2017-01-09
Az újév első hétvégéje máris munkával kezdődött a Székelyföldi Jégkorong Akadémiánál, ahol megtartották az év első összetartását. Ezúttal az U12-es korosztályé volt a főszerep. Zsúfolt hónap következik, hiszen szerre minden korosztály munkába áll.
tovább
 
 
Magyar portyán az ISK
2017-01-08
Magyarországra utazik az ISK Csíkszereda U18-as és U16-os jégkorongcsapata, ahol előbbieknek négy, míg utóbbiaknak három mérkőzést rendeznek a korosztályos bajnokságok alapszakaszában.
tovább
 
 
Székelyföldi rangadók
2017-01-06
Székelyföldi rangadókkal folytatódik a magyar U12-es és U14-es bajnokság. Előbbi korosztályban az ISK Csíkszereda Gyergyószentmiklósra, míg utóbbiban Csíkkarcfalvára utazik.
tovább
 
 
Oktatnak a pályán és azon kívül
2016-12-31
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia egyik legnagyobb hozadéka, hogy igyekszik összefogni a székelyföldi utánpótlás csapatokat és sportolókat. Ezúttal nem egymással rivalizálva, hanem egymás mellé beállva egy sorba, fejlesztőtáborokat rendezve.
tovább
 
 
Érmekért harcolhatnak
2016-12-30
A magyar bajnokságban az ISK Csíkszereda U18-as és U16-os csapata is versenyben van, sőt akár a végelszámolásba is beleszólhatnak.
tovább
 
 
Történelmi év utánpótlásban
2016-12-29
A székelyföldi jégkorong utánpótlás történelmet írt a 2016-2017-es magyar bajnokiság U12-es és U14-es korosztályában, hiszen a Felcsík SK, az ISK Gyergyószentmiklós és az ISK Csíkszereda csapatai bejutottak az alapszakaszba az előselejtezőket követően. Ilyenre korábban nem volt példa. Ezen eredmény értékét tovább növeli, hogy a magyar bajnokság alapszakaszában a legjobb 12 csapat szerepelhet.
tovább
 
 
 
 
Minden jog fenntartva. Copyright © 2016 SZ.J.A. Székelyföldi Jégkorong Akadémia